GÜNDEM Haber Girişi : 31 Mayıs 2021 13:08

YAVRU KERKENEZ DOĞAL YAŞAM ALANINDA

YAVRU KERKENEZ DOĞAL YAŞAM ALANINDA
Aydın'ın Germencik ilçesinde bir Vatandaş, Bulduğu Kerkenez yavrusunu Aydın Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne teslim etti.

Aydın’ın Germencik İlçesinde yaşayan ve çeşitli Güvercin, Kuş, Tavuk gibi kanatlı Hayvanları Besleyen Hüseyin Özeren, bir arkadaşı tarafından bulunarak kendisine bırakılan Kerkenez yavrusunu Aydın Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne teslim etti. 

Germencik İlçesi 7 Eylül Mahallesinde yaşayan ve uzun yıllardır çeşitli tavuk ve evcil kuş üretimi gerçekleştiren Hüseyin Özeren bir arkadaşının evinin bahçesinde bulduğu Kerkenez yavrusuna kendisinin bakabileceğini düşünerek getirdiğini, Kerkenez yavrusunun ise yırtıcı kuş familyasında olması sebebiyle doğal yaşam alanın da olması gerektiğini düşünerek Aydın Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne teslim etti. 

Kerkenez yavrusunu teslim almak üzere gelen Doğa Koruma ve Milli Parklar Aydın Mühendisi Cenk Cerit “Güçten düşmüş, tedaviye muhtaç yaban hayvanlarını duyarlı vatandaşlarımızın bizlere iletmesi veya arazi çalışmalarımızda bulduğumuzda Veterinerlik Fakültesi ile olan sözleşmemiz gereği bakım ve tedavilerini yaptırıyoruz. Sonrasında tekrardan doğaya alışması için gerekli olan Rehabilitasyon süreçleri şube müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilmektedir. Tedavi süreçlerinde gerekli tüm hassasiyet şube müdürlüğümüz tarafından gösterilmektedir. Bu şekilde güçten düşmüş veya yaralı olan yaban hayvanlarını bulan duyarlı vatandaşlarımızın şube müdürlüğüne bildirmeleri halinde ekiplerimiz olay yerine süratle intikal ederek gerekli işlemleri yapmaktadır" dedi.  

Kerkenez yavrusunu Milli Parklar sorumlusu teslim eden duyarlı Hayvan sever Hüseyin Özeren ise bu tür Hayvanlar hoşuma gidiyor üretmek yetiştirmek benim işim. Ancak bu kuş türü yırtıcı olduğu için kendi doğasına salmak gerekli. Bu konu hakkında da gerekli yerlere müracaat ettik. Milli Parklardan Arkadaşlar gelerek teslim aldılar. Onlar doğada daha özgür. Herkese tavsiyem yaralı, yaşlı, Yavru, Yırtıcı yabani Hayvan ve Kuşları bulanlar Milli Parklara müracaat etsinler" ifadelerini kullandı.