GÜNDEM Haber Girişi : 31 Mayıs 2021 07:00

TUNCEL SONRASI SAVAŞINI YERLİ RESMEN BAŞLATTI

TUNCEL SONRASI SAVAŞINI YERLİ RESMEN BAŞLATTI
Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel’in sağlık sorunları sebebiyle yakın zamanda emekli olacağı ilçe siyasetinde son günlerin en çok konuşulan konusu olurken, CHP'liler, Veli Devrim Yerli'nin sergilediği tavrı eleştirdiler.

Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel’in sağlık sorunlarının her geçen gün artması sebebiyle yakın zamanda Belediye Başkanlığı görevini bırakarak emekli olmayı düşündüğünü yakın çevresi ile paylaştığını Batı Bölge Haber olarak siz değerli okuyrlarımız ile paylaşmıştık.

Batı Bölge Haber olarak Levent Tuncel’in son olarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda tören alanında ayakta durmakta zorluk çektiğinin fotoğraflarını siz değerli okuyucularımız ile paylaşmıştık. Cumhuriyet Halk Partisi Söke İlçe teşkilatının Başkan Levent Tuncel konusunda nasıl bir yol izleyeceği halen belirsiz. Ancak Söke Belediyesi’nde Levent Tuncel sonrasının hesapları şimdiden bazı kişiler tarafından yapılmaya başlamış. 

KOLTUĞU KİMSEYE KAPTIRMAK İSTEMİYOR

Bazı partililer, Söke Belediye Başkan Yardımcısı Veli Devrim Yerli'nin, Levent Tuncel sonrası koltuğu kimseye kaptırmamak için çalışmalarına hız verdiğini iddia etti. Yerli, bir diğer Başkan Yardımcısı Mustafa İberya Arıkan’ın sorumluluk alanında olan kendisine yakın isimlere yapmış olduğu atamalar konusunda her ne kadar tepki çekse de geri adım atmaması ise 'İlk Kurşun Yerli'den' yorumlarının yapılmasına neden oldu.

KENDİ EKİBİNİ OLUŞTURMUŞ

Veli Devrim Yerli'nin, Tuncel'in danışmanları Melda Keskin, Muharrem Gören, Belediye Meclis Üyesi Saime Cantürk, Lima A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Taner Güven’inde içinde bulunduğu bir ekip oluşturduğu iddiaları da var.

SAVAŞI RESMEN BAŞLATTI

Yerli, Tuncel sonrasında kendisine en büyük rakip olarak gördüğü Aydın Büyükşehir Belediye meclis üyesi Mehmet Arif Ceylan’ın Söke Belediyesi Özel kaleminde görevli olan oğlu Muzaffer Ceylan'ı temizlik işlerine sürgün ederek Söke Belediye binasından çıkarıp şantiyeye göndermesinin ardından Tuncel sonrası savaşını da resmen başlattığı iddiaları gündeme düştü. 

PARTİYE VE SÖKE'YE ZARAR VERİYOR

Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel'in hastalığı ve sonrasında gelişecek süreç hakkında düşüncelerini ifade eden bazı partiler ise “Veli Devrim Yerli kendini tahıl ambarında görüyor. Daha adının karıştığı imar yolsuzluğundan aklanmamışken bu işlere kalkışması akıl alır gibi değil. Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel iki buçuk yıllık Belediye Başkanlığı döneminde başarısız bir süreci geride bıraktı. Bunun en büyük sebebi de Veli Devrim Yerli'dir. Veli Devrim Yerli bu süre içerisinde sadece Lima yönetim kurulunu ele geçirememiştir. Bu süreçte Belediye meclis üyelerine, Cumhuriyet Halk Partisi Söke ilçe teşkilatına, Aydın Büyükşehir Belediyesine ve personellerine, Özlem Çerçioğlu‘nun Söke‘de güvendiği yakın çalışma arkadaşlarına her türlü zorluğu çıkarmış ve uygulamaya koymuştur. Partiye ve Söke'ye zarar vermekten bir adım öteye gidememiştir" ifadelerini kullandıkları iddia edildi.