GÜNDEM Haber Girişi : 18 Eylül 2021 17:48

TÜRK KAHVESİNE YENİ BİR TAT KATTI / İNCİR AROMALI TÜRK KAHVESİ

TÜRK KAHVESİNE YENİ BİR TAT KATTI / İNCİR AROMALI TÜRK KAHVESİ
Aydın'da yaklaşık 36 yıldır faaliyet gösteren Acar Kuru Kahve işletmecisi Mehmet Acar Türk Kahvesine yeni bir lezzet getirmek için kolları sıvadı.

Aydın'ın Germencik ilçesinde gerçekleşen 18. İncir Festivalinde açtıkları stant ile tanıtımını gerçekleştirdikleri incir çekirdekli Tük kahvesini anlatan Acar "36 yıllık meslek hayatımıza bir süre ara vermiştik. Baba mesleğimiz olan kahve işimize 2020 yılında geri döndük. Kahve üretimi ve satışı yaparken farklı bir lezzet olmasını istedik. Yaptığımız araştırmalar neticesinde de bölgemizde yetişen bu ürünümüz ile kahveyi harmanlamak ve farklı bir lezzet oluşturmak için çalışma yaptık. KOSGEB desteği ile bu fikrimizi hayata geçirdik"

BÖLGEMİZE HAS BİR KAHVE ÜRETTİK

Bölgemizde üretilen incir çekirdeği yağından arta kalan posa ile kahveyi harmanladık ve çok farklı bir lezzet elde ettik. Bilindiği üzere incir çekirdeği yağını tüm dünyaya gönderiyoruz. İncir çok farklı bir meyve ve biz bu meyvenin herşeyini kullanıyoruz. Kalan posanın içerisinde halen yüzde 30’luk incir çekirdeği yağı bulunuyor. Bu da kahveye lezzeti bir kademe daha artırıyor. Yine bunun içerisine sütten elde edilen yağsız süt tozu da kattık ve bu lezzeti daha da farklı bir hale getirdik. Lezzetin haricinde hiçbir farklılık yok. Cezvede yada makinada pişirilebiliyor. Her bölgenin kendine has olan kahveleri var. Bu da bizim bölgemize has bir kahve olacağı inancındayım.

PANDEMİ SEBEBİYLE ÜRÜNÜMÜZÜ TANITAMADIK

Tüm dünyayı ve Ülkemizi etkisi altına alan bir pandemi var. Bu sebeple de ürettiğimiz bu lezzeti tanıtamadık. Bu festival bir başlangıç olur inşallah ve ürünü tüm bölgemizin yanı sıra dünyaya tanıtma imkanı buluruz. Gelen taleplere göre de üretimi hızlandırarak vatandaşlarımıza ulaştıracağız. Damla sakızlı Türk kahvesi de bölgemizde çok üretilen ve tüketilen bir ürün. Ben bu İncir Çekirdeği ile üretilen kahvenin daha fazla rağbet göreceğini düşünüyorum. Bu süreçte de Valiliğimiz başta olmak üzere tüm Belediyelerimizin desteğini bekliyoruz. Ürünü kendi firmamız adı altında değil de daha çok bölgemize hitap etsin diye Menderes Çiftliği İncir Çekirdeği Türk Kahvesi olarak piyasaya sunduk” ifadelerini kullandı.