GÜNDEM Haber Girişi : 04 Ağustos 2021 19:02

TUNCEL'E YETKİ VERİLMEDİ

TUNCEL'E YETKİ VERİLMEDİ
Söke Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısında Başkan Levent Tuncel'e yetki verilmesi konusunda yapılan oylamada red kararı çıktı. Tuncel oylama esnasında yaptığı bakışı ile şaşkınlığını gizleyemedi.

Söke Belediye Meclisi Ağustos ayı ilk oturumunda gçrüşülen 2. madde sonrası çıkan RED oyu Levent Tuncel'e soğuk duş etkisi yarattı. Ağustos Ayı Meclis toplantısında gündemin 2. maddesi olan "Belediyeye ait taşınmazların satışı için Başkan Levent Tuncel'e yetki verilmesi" maddesi Millet İttifakı meclis üyelerinden 5 ismin de Cumhur İttifakı'na destek vermesi ile RED'dedildi. Gündemin 2. maddesi Cumhur İttifakı meclis üyeleri ile birlikte Millet İttifakından Süleyman Yörük, Mehmet Arif Ceylan, Sedat Kaplan, Mehmet Çetinkaya ve Egemen Dalgıç'ın RED oyu sonrasında 16'ya 14 sonuçlanarak kabul edilmedi. Oylama sonrasında Başkan Levent Tuncel şaşkınlığını gizleyemedi.

RED KARARI ÇIKACAĞINI BİLİYORDU

Batı Bölge Haber olarak ulaştığımız bilgilere göre; Ağustos Ayı Meclis toplantısı öncesi geçtiğimiz hafta gerçekleşen grup toplantısında bu konunun görüşüldüğü, toplantısı esnasında da ara ara sözlü münakaşa yaşandığı ve tansiyonun yükseldiği bilgisi geldi. Toplantı sonunda herhangi grup kararı çıkmaması üzerine de bazı meclis üyelerinin RED oyu vermek için görüştüğü, bunun sebebinin ise satılması planlanan taşınmazların değerli bölgelerde olduğu bilgisine ulaştık.

Oylamada en çok da sol tarafında oturan Meclis Üyesi Egemen Dalgıç'ın RED oyu kullanmasına şaşıran Tuncel'in bundan sonraki hamlesi merak konusu oldu. Dalgıç'ın RED oyu sonrasında ise bazı vatandaşlar "Başkan Tuncel'e Soğuk Duş Soldan Geldi" yorumları yaptı.