GÜNDEM Haber Girişi : 20 Mayıs 2020 19:06

Germencik Emniyeti'nin vazgeçilmezi Pakize

Germencik Emniyeti'nin vazgeçilmezi Pakize
Germencik İlçe Emniyet Müdürlüğünün vazgeçilmezi olan "Pakize" adlı köpek, 11 yıldır binadan biran olsun ayrılmıyor.
Germencik İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli bir polis memurunun 2009 yılında jandarma karakolundan getirerek baktığı köpek yavrusunu tüm teşkilat sahiplenerek "Pakize" ismi verildi. Pakize bugün 11 yaşında.
Teşkilatın yakından ilgilendiği köpeğin bakımını ve mama ihtiyacını da İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memurları karşılarken, Pakize geçen 11 yıllık sürede adeta kurumun maskotu haline geldi. Pakize emniyet amirliği binasının giriş bölümünde yaşamını sürdürürken kuruma gelen kedilerle de yakın dostluğu dikkatlerden kaçmıyor. 

PAKİZE PERSONELİMİZ GİBİ

İlçe Emniyet Müdürü Dündar Özel, geçen yıl ilçeye tayin olduğumda beni ilk karşılayanlardan biri "Pakize" oldu dedi. Özel "'Pakize'yi' kapıda ilk gördüğümde şaşırdım. Ancak daha sonra köpeğin 10 yıldır burada olduğunu duyunca çok sevindim. Pakize'nin burada kendine göre arkadaşları var. Onlar da kediler. Bizler de Germencik İlçe Emniyet Amirliği ekipleri olarak onların ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Pakize, adeta bizim bir personelimiz gibi. Onunla yakından ilgileniyoruz. Bakımını ve temizliğini arkadaşlarımız yapıyor. Hayvanlar insanların en sadık dostlarıdır. Hayvanı sevdiğiniz zaman o bunu hissediyor. Burada kendine ait bir yeri, tabağı ve döşeği var. Orada yatar orada kalkar. Dışarı çıkar dolanır. Tekrar buraya gelir. Bina içerisinde hiç bir yere gitmez. Sadece kendisine ayrılan bölümde durur. Buraya gelen diğer kediler de Pakize'nin bize kazandırdığı dostluklardır. Pakize onlarla çok iyi anlaşıyor. Normal şartlarda kedilerle pek anlaşamasalar da Pakize onları koruyor ve arkadaşlık ediyor" ifadelerini kullandı.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.