GÜNDEM Haber Girişi : 11 Nisan 2020 23:58

Fatih Atay’dan pes artık dedirten hareket

Fatih Atay’dan pes artık dedirten hareket
Aydın Efeler Belediyesi, dün akşam açıklanan 2 günlük sokağa çıkma yasağının ardından bugün vatandaşlara Belediye Anons Aracı'na yüklenen çok miktardaki Sözcü ve Korkusuz Gazetesi dağıttı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (covid19) salgın hastalığı sebebiyle İçişleri Bakanlığı dün akşam saat 22:00’de almış olduğu ani karar ile 2 gün sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.Sokağa çıkma yasağı nedeniyle gazete dağıtımı ve satışı gerçekleşmediği için Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay'ın talimatı ile Efeler Belediyesi Efe Masa ve zabıta ekipleri sabah saatlerinde mahallelerde kapı kapı dolaşarak Sözcü ve Korkusuz Gazeteleri'ni dağıtmak istedi. Belediye anons aracına yüklenen çok miktardaki gazeteyi vatandaşlara ücretsiz şekilde dağıtan Efe Masa ekiplerine Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Ekipleri engel oldu. Belediye ekiplerine uyarı ikaz tutanağı tutulmasının ardından gazete dağıtımı son buldu.

Kamu kaynakları kullanıldı

Efeler Belediyesi'nin anons aracı kullanılarak yapılan gazete dağıtım işlemine Mahalle Muhtarlarının ve Efeler Belediyesi Zabıta Ekipleri destek verdi. Vatandaşlar tarafından çekilen görüntülerde gazete dağıtımına yardımcı olan zabıta memuru vatandaşların dikkatini çekti. Aynı zamanda belediye imkanlarının kullanılarak belirli bir kesime hitap eden gazetelerin dağıtımına tepki gösteren vatandaşlar, belediyelerin koronavirüs nedeniyle yardım toplama yasağının ne kadar isabetli bir karar olduğuna dikkat çekerek kamu kaynaklarının bu şekilde kullanılmasına tepki gösterdiler.



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.