GÜNDEM Düzenleme Tarihi : 12 Aralık 2020 12:36 Haber Girişi : 12 Aralık 2020 12:47

AYTEKİN BAŞKAN ALGIYI BIRAKSIN, İNCİRLİOVA HİZMET BEKLİYOR

AYTEKİN BAŞKAN ALGIYI BIRAKSIN, İNCİRLİOVA HİZMET BEKLİYOR
İncirliova gündemi 35 Milyonluk borçla meşgulken başkan Aytekin Kaya üretimini yaptığı deve sütünün tanıtımını yapıyor.

Ziya KARAPELİT/ İncirliova'da Belediye Başkanlığı görevine geldiği günden itibaren her fırsatta yaşanan olumsuzlukları kendi lehine çevirmek için mücadele eden Başkan Aytekin Kaya bu defa da gerçtiğimiz hafta İncirliova gündemini meşgul eden belediyenin 35 milyonluk borcu konusunun ardından Ulusal bir kanala konuk olarak üretimini gerçekleştirdiği deve sütünün tanıtımı yaptı.

İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya 31 Mart yerel seçimlerinin ardından İncirliova'da yaptıkları ile vatandaşların tepkisini alırken yaşanan her olumsuzluğu kendi lehine çevirmeye çalışmasını da vatandaşlar eleştirdi. Son olarak geçtiğimiz hafta gündem olan İncirliova belediyesinin borcuna ilişkin çıkan haberlerin ardından Başkan Aytekin Kaya'nın bu hafta Ulusal bir kanalda yayınlanan programa kendi deve çiftliğinden bağlanarak deve sütünün tanıtımını yapmasına ilçe halkı ateş püskürdü.

İNCİRLİOVA HİZMET BEKLİYOR

İncirliova'lı vatandaşlar ilçede gözle görülür bir hizmet olmadığını tüm yaz ayı boyunca sivrisinekle belediyenin mücadele etmesi gerekirken kendilerinin mücadele ettiklerini  ifade ederek, "Başkanımız her fırsatta kendi develerinin ve onlardan elde ettiği deve sütünün tanıtımını yapıyor" diyerek eleştirdiler. İncirliova halkı "31 Mart seçimleri sonrasında maalesef ilçemiz makus tarihine gömülerek hizmet alamaz duruma düştü. İlçe genelinde olumsuz konuşmaların yanı sıra kulaktan kulağa yayınlan bazı eksik bilgilerde var. Başkanımız belediyeyi 32 milyon borçla devir aldıklarını ifade etti. Geçen hafta gerçekleşen meclis toplantısında ise belediyenin borcunun şu anda 35 milyon lira olduğunu ifade etti. Bu borç ödendikçe çoğalan bir borç mudur? Zaten ilçeye hizmet edilmiyor. Hizmet edilmezken bu borç neden çoğalıyor? Yine son 3 aydır Cumhur İttifakı tarafından verilen önerge sonrasında belediye muhasebe servisine gelen faturaların işlenmemesi bu borcun aslında daha fazla olduğunun göstergesi midir? Borç daha fazla çıkmasın diyerek bu faturaların işlenmediğini, esnafların getirdikleri faturaların işlenmemesinden dolayı ödeme alamadıklarını işitiyoruz. İncirliova'lılar olarak kafamız karışık" ifadelerine yer verdi.

DÜĞÜN SALONUNDA ÇALIŞAN KEPÇELER İÇİN BELEDİYE NE KADAR ÖDEME ALDI?

Başkan Aytekin Kaya'nın kardeşi Sadık Kaya'ya ait arazide düğün salonu yapılması için "Belediye kepçeleri yaklaşık 10 gün çalıştı ancak vatandaşa 1 saati 150 TL (Yüz elli Lira)'ya kiralanan kepçeler, Sadık Kaya'nın arazisinde 10 gün çalıştı ve bu çalışma için 1500 TL ödediğini biliyoruz dediler. Bunun yanı sıra yine bu arazide belediye işçileri sanki belediyeye ait bir işletmeymiş gibi günlerce çalıştılar. İncirliova hizmet beklerken başkanımız ve yakın çevresi bal tutup parmağını yalıyor. Bu işletmenin herhangi bir ruhsatının olmadığı ifade ediliyor. Nasıl oluyor da buna göz yumuluyor. Seçim meydanlarında insan kayırmayacağız, kimseyi ayrıştırmayacağız diyen başkanımız kendi akrabalarını kolluyor ve belediye bütçesi ile destekliyor?" ifadelerini kullandılar.

ULUSAL KANALA BELEDİYE BÜTÇESİNDEN ÖDENEK İDDİAASI

Başkan Aytekin Kaya'nın ulusal tv de yayınlanan sabah programına katılarak kendi deve çiftliği ve ürettiği deve sütünün reklamını yaptığı için ilçe tanıtımı adı altında bu programa ödeme yapacağını duyduk. Bu programda ilçenin tanıtımından daha çok sayın başkanın çiftliğinin ve ürettiği deve sütünün reklamını gördük. İncirliova kendisinden hizmet bekliyor. artık algıyı bırakmalı" dediler.