GÜNDEM Düzenleme Tarihi : 06 Aralık 2020 21:01 Haber Girişi : 06 Aralık 2020 21:04

İNCİRLİOVA'DA HİZMET YOK, BORÇ ÇOK.

İNCİRLİOVA'DA HİZMET YOK, BORÇ ÇOK.
Belediyeyi 32 milyon TL borç ile devralıp, 16 ayda 13 milyon TL borç ödediklerini söyleyen  Aytekin Kaya ve ekip arkadaşlarına, İncirliova halkı "Belediyenin Milyonlarına ne oldu?" diye sordular.

İncirliova Belediye Başkanlığını kazanan Millet İttifakı Belediye Başkan adayı Aytekin Kaya göreve geldiği andan itibaren yaptığı hareketlerle İncirliova halkının tepkisini çekerek eleştirilerin hedefinde oldu. İlk olarak personelin işine son vererek göreve başlayan Kaya önceki dönem taahhüt edilen bazı ödemeleri yapmayarak Belediye Binasına ve makam aracına haciz gelmesi ile Türkiye gündemine oturmuştu. Makam aracına gelen haciz sonrası aracı kendi deve çiftliğinde saklamaya çalışan Kaya, o dönemde "Belediye'yi 32 Milyon borçla devraldık diyerek" önceki dönem Belediye Başkanı Gürşat Kale'yi hedef göstermiş ve "Belediyeyi zarara uğratmışlar" demişti. Geçen yaklaşık 2 yılda 13 milyon borç ödediklerini iddia eden Kaya 3 ay önce gerçekleşen meclis toplantısında Cumhur İttifakı Meclis Üyelerinin önergesi sonucunda belediyenin borcunu yazılı ve kendi imzası ile bu ay gerçekleşen meclis toplantısında cevapladı. Buna göre ise Belediyenin borcunun "35 milyon Lira (Otuz Beş Milyon Lira)" olduğu görüldü.

İncirliova gündemini meşgul eden konu hakkında Cumhur İttifakı Meclis Üyesi ve gurp sözcüsü Hatice İrik yaptığı paylaşımla 32-13=35 EDER Mİ? diye sordu. Hatice İrik, seçimin ardından belediye asılan afişte 32 milyon TL borç olduğunu, 1 yıl sonra belediye binasından sallandırılan bir başka pankartta ise 13 milyon borç ödediklerini ifade eden mevcut başkanın 2 ay önce verdikleri önergeye cevap olarak 35 milyon olduğunu yazdılar. "Burada bir yanlışlık yok mu? 32 milyon TL ile devraldıkları belediyenin 13 milyon borcunu ödediklerini beyan ettiler. 32-13 35 eder mi? kamuoyuna soruyoruz" ifadelerini kullandı.

"MART'IN SONU BAHAR DİYEREK BİZİ AYAZDA BIRAKTILAR"
 

Belediyenin 2 yıldır bir proje bile bitiremediğine dikkat çeken AK Partili Hatice İrik, "İlçemizde hizmet olmadığı gibi borçta katlanarak artmıştır. Yoksa borcu borçla ödeyip, faiz yükünün altına girip algı mı oluşturdular. Mart'ın sonu bahar diyenler yoksa bizi ayazda mı bıraktılar" diyerek eleştirilerini sıraladı.

VATANDAŞLAR "HİZMET YOK, BORÇ ÇOK. BU NASIL YÖETİM?" DEDİ

İncirliova'da gündemi meşgul eden 35 milyon borç konusunda Cumhur İttifakı grup sözcüsü Hatice İrik'in açıklamalarının ardından İncirliova halkı da geçen süreçte ilçeye gözle görülür bir hizmet yapılmadığını iddia etti. Sevgi yolunu yıkamakla bu borç bu kadar yükselmez diyen vatandaşlar "Deve sütü ticareti yapmakla ilçeye hizmet edildiğini sanıyorlarsa yanılıyorlar. Birilerini tehdit ederek ve İncirliova'yı sivri sineklerle, kara sineklerle baş başa bırakarak belediyecilik yapılmaz. Bir ilaçlama dahi yapmayan belediyenin borcu nasıl bu kadar çoğalır? Başkan Aytekin Kaya'nın Kamu oyunu aydınlatmasını bekliyoruz" dediler.