GÜNDEM Haber Girişi : 02 Ocak 2022 16:32

YILIN İLK DEVE GÜREŞİ NEFES KESTİ

YILIN İLK DEVE GÜREŞİ NEFES KESTİ
Aydın’ın İncirliova ilçesinde düzenlenen 35. Geleneksel Deve Güreşi Festivali kıyasıya mücadelelere sahne oldu. Festivalde alanı dolduran binlerce vatandaş, piknik yaptı, güzel bir gün geçirdi.

İncirliova Belediyesi ile İncirliova Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği iş birliğiyle organize edilen güreşler, merhum Emin Sarıyörük ve Mehmet Şen anısına, Aydın-İzmir kara yolunda deve güreşi alanında yapıldı. Festivale Ege, Akdeniz ve Marmara Bölgelerinden katılan 230 deve hünerlerini sergiledi. Havanın güzel olması sayesinde güreşleri, binlerce kişi sahanın kenarına park ettikleri kamyon ile traktörlerin kasalarına çıkarak ilgiyle izledi. 

GELİRİ LALELERE AKTARILACAK

Uzun süre güreşen ve birbirlerini yenemeyen bazı develer, görevli urgancılar tarafından güçlükle sahanın dışına çıkarıldı. Binlerce kişinin izlediği organizasyonda 10 kupa maçı düzenlendi. Güreşlerden elde edilen gelirin Aydın Amatör Süper Ligde mücadele eden İncirliova Belediyespor’a aktarılacağını söyledi.

“TARİHİ 150 YIL ÖNCESİNE DAYANIYOR”

İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, devecilik kültürünün İncirliova’dan doğduğunu kaydederek, “İncirliova devenin anavatanıdır. Ben 40 yıldır deveciliğin içindeyim. 35. geleneksel diyor ama bu güreşlerin tarihi 150 yıl öncesine kadar dayanıyor. Havutçusu, Çulcusu, deve yetiştiriciliği ve deve sütü de burada üretiliyor. İncirliova’da bu işler güzel yapılıyor. Bu kültürün daha uzun yıllarda da yapılması için emek vereceğim. Deveci başkanın olduğu yerde katılım güzel olur. Ben bu işe yıllarımı verdim. Gelirini İncirliova Belediyespor’a vererek inşallah BAL’a çıkaracağız.” dedi.

Güreşleri Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Muğla Milletvekili Metin Ergun, İncirliova Kaymakamı Caner Hançer Baştürk, İncirliova İlçe Emniyet Müdürü Alparslan Arıcılar, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Kurt, partilerin ilçe başkanları ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.