GÜNDEM Haber Girişi : 04 Ağustos 2022 15:13

YILDIZ HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ, KAYMAKAM GÜLENÇ SESSİZ KALDI

YILDIZ HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ, KAYMAKAM GÜLENÇ SESSİZ KALDI
CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Germencik Kaymakamlığı’nı ziyaret etti. Ziyareti esnasında Yıldız, hükümetin yanlış giden politikalarını eleştirdi.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Germencik’e gelen CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, ilk olarak Germencik Kaymakamlığını ziyaret etti. Yıldız’a CHP İlçe Başkanı Salih Çavuş, Germencik Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Bircan ve parti teşkilatı eşlik ederken, Germencik Kaymakamı Turgay Gülenç misafirleri kapıda karşıladı. Belediyenin destekleriyle yeni binaya taşınan kaymakamlık hizmet binası için Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş’e teşekkür eden Yıldız, hükümetin politikalarını eleştirdi.

“HDP'Yİ YANLARINA ALDILAR”

Partisinin erken seçim istediğini dile getiren Yıldız, “Yerelle geneli birleştirebilirler. Kanunda zaten seçimler arasında 1 yıldan az kaldıysa 2 seçim birleştirilir diye ibare var. CHP zaten erken seçim istiyor, erken seçime gidilmesi lazım. Türkiye’de sağlıkta büyük sorun var. Çağrı yaptık Meclis’e gelmediler. HDP’yi de yanlarına aldılar, nasıl olduysa biz de anlamadık. Bize diyorlar ya ‘HDP ile iş birliği yapıyorlar’ diye. Herkes haklı da 84 milyon suçlu. Hepimiz haksısız. Birileri çok zenginleşiyor, birileri de çok fakirleşiyor. Orta sınıf diye bir şey kalmadı.” dedi.


“KARŞIMIZDA ADAM YOK, HERŞEYİ BİR ADAMA TESLİM ETTİK”


Ülkede yanlış giden bir durumun olduğundan bahseden yıldız, şöyle devam etti:
“Bu ülke hepimizin. Geçekten yanlışa giden bir yol var. Bunu düzeltmemiz lazım. Her karış toprağında dedelerimizin şehit kanı var. Sorumluluk hepimizin. Her şeyi bir adama teslim etmek, gerçekten böyle bir şey olamaz. Ben 2015’te seçildim, 3. dönemim. İlk Meclise gittiğimde başbakan, bakanlar karşımdaydı. Çıkıyordum, yüzlerine baka baka ‘Bu sorunu çöz’ diyordum. 2018’den sonra Meclis’te 600 tane vekil var, adam yok karşımızda. Bakan yok, cumhurbaşkanı yok. Biz kime iş yaptıracağız. Gerçekten çok saçma bir şey” ifadelerini kullandı.
Kaymakam Gülenç ise Yıldız'ın eleştirileri karşısında sessiz kaldı.