GÜNDEM Haber Girişi : 08 Şubat 2023 10:57

Yenipazar Kent Konseyi: Aydın’da depreme dair tedbirler alınmalı

Yenipazar Kent Konseyi: Aydın’da depreme dair tedbirler alınmalı
Yenipazar Kent Konseyi Genel Sekreteri ve Gençlik Meclisi Başkanı Hüseyin Kuyucaklıoğlu, Türkiye’yi derinden sarsan Kahramanmaraş ve çevre illerdeki depremlerin ardından bir açıklama yaptı.

Kuyucaklıoğlu,  depremde vefat eden Adnan Menderes Üniversitesi öğrencisi Damla Gezer’i de unutmadı.

 

Yenipazar Kent Konseyi Genel Sekreteri ve Gençlik Meclisi Başkanı Hüseyin Kuyucaklıoğlu, Kahramanmaraş ve çevre illerde meydana gelen depremlerin ardından açıklamalarda bulundu. Kuyucaklıoğlu, Aydın ilinin de deprem riski taşıdığını ve konsey tarafından önümüzdeki aylarda depremden korunma yolları ile ilgili bir çalışma yapılacağını kaydetti. Kuyucaklıoğlu, “Konseyimizin yürütme kurulu üyeleri ile bir planlama yaparak, önümüzdeki aylarda depremden korunma yolları ile ilgili bir çalışmayı Yenipazar’da yapmayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Hüseyin Kuyucaklıoğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

 

Türkiye’yi derinden sarsan günlerden geçiyoruz. Kahramanmaraş ve çevre illerde meydana gelen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; ailesi ve sevenlerine baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Yine depremde yaralanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Tek ümidimiz, enkaz altında kalan vatandaşlarımızın sağ salim kurtarılmasıdır.

 

Bildiğiniz üzere Aydın ilimiz de deprem riski taşımaktadır. Bizler tedbirlerin alınması gerektiğini yeniden vurgulamaktayız. Yenipazar Kent Konseyi olarak, önümüzdeki aylarda, ilçemizde, depremden korunma yöntemleri ile ilgili bir çalışma yapmayı planlamaktayız. Bu çalışma kapsamında ilçemize bilim insanlarını davet etmek, onları hemşehrilerimizle buluşturmayı istemekteyiz.

 

Yenipazar ilçemizde depremzedelere gönderilmek üzere yardım malzemeleri de toplanmaya devam ediyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Yenipazar’da bulunan AYBA ve ASKİ hizmet binalarına getirilen malzemeler, gruplar halinde paketlenerek Aydın’a gönderiliyor. Aydın’dan da deprem bölgelerine ulaştırılıyor. Yenipazar Kaymakamlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürlüğü de yine aynı görevi üstlenmiş durumda. Kent Konseyi olarak bizler de bu iki malzeme toplama konusunda elimizden geldiği kadarıyla yardım ediyoruz.

 

Adnan Menderes Üniversitesi Yenipazar Meslek Yüksek Okulu’nda okuyan öğrenci arkadaşlarımız, güz döneminin bitimiyle kendi memleketlerine dönmüşlerdi. Maalesef, ilçemizde öğrenim hayatına devam eden ve Gaziantep’te yaşayan Bankacılık 1. sınıf öğrencisi Damla Gezer’in vefat haberini aldık.  Üzgünüz. Allah’tan rahmet diliyoruz.