GÜNDEM Haber Girişi : 12 Ekim 2022 20:55

Yenipazar’da Başkanlar Üniversite Öğrencileriyle Bir Araya Geldi

Yenipazar’da Başkanlar Üniversite Öğrencileriyle Bir Araya Geldi
Yenipazar Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından ADÜ Yenipazar MYO öğrencilerine yönelik “Hoş Geldiniz Genç Arkadaşlarımız” isimli etkinlik düzenlendi. Etkinlik sonrası öğrencilere pilav ikram edildi.

ADÜ Yenipazar MYO Konferans Salonunda gerçekleşen etkinlikte Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Hüseyin Kuyucaklıoğlu ve Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden birer konuşma yaptılar. Konferanstan sonra okul bahçesinde Yenipazar Belediyesi tarafından öğrencilere pilav ikram edildi. Düzenlenen etkinliğe Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden, ADÜ Yenipazar MYO Müdürü aynı zamanda Yenipazar Kent Konseyi Başkanı Dr. Öğr. Elif Meryem Yurdakul Şipal, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gülçin Ercan, Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Hüseyin Kuyucaklıoğlu ve üniversite öğrencileri katıldı.

“Kent Konseyi Siyasi Bir Yapı Değildir”

Gençlik Meclisi Başkanı Hüseyin Kuyucaklıoğlu, kent konseylerinin siyasi bir yapıda olmadığına dikkat çekti. Kuyucaklıoğlu, “Kent konseyleri 5393 sayılı belediye kanununa dayanarak kurulmuş yapılardır. Lakin kent konseyleri belediyelerin bir alt kurumu ya da siyasi bir yapıda değildir. Bu sebeple kent konseyleri için “şuncu ya da buncu” denmek yanlıştır” ifadelerini kullandı.

“Yenipazar’da Mutlu Yaşamalıyız”

Üniversite öğrencilerinin de kent konseyine üye olabileceğini ifade eden Kuyucaklıoğlu, “Gençlik meclisi, gençlerin, meclis çatısı altında kültür, din ve cinsiyet farkı gözetmeksizin, Yenipazarımızın öncelikli sorunlarını belirleyerek, bunlara yönelik çözüm önerilerinin geliştirilmesine katkı sağlar. Burası, gençlerin düşüncelerinin özgürce söyleyebildiği demokratik bir platformdur. Biz gençler mecliste toplanmalı, birlikte konuşmalıyız. Beraber öğrenmeli ve Yenipazarda mutlu yaşamalıyız. Bu sebeple ben sizlerin Yenipazar Kent Konseyi Gençlik Meclisine üye olmanızı istiyorum. Yenipazar’da okuyan öğrencilerin sorunlarını dinlemek, bu sorunlara çözümü yine birlikte bulmak, bu ilçede mutlu yaşamamızı sağlar” dedi.

Kuyucaklıoğlu, Yapacaklarını Anlattı

Gençlik meclisi olarak yapacak olduklarını sıralayan Kuyucaklıoğlu, “Yenipazar Kent Konseyi Gençlik Meclisi olarak planladığımız, hayalini kurduğumuz, hem ilçemiz gençlerine hem de siz üniversite öğrencilerine yönelik güzel çalışmalarımız var. Bunları genel olarak söyleyecek olursak; şenlikler ve festivaller yapacağız, paneller düzenleyeceğiz, geziler organize edeceğiz, yarışmalarla eğleneceğiz. Tabi bizim buradaki en büyük destekçimiz, Yenipazar Belediyesi olacaktır, Başkanımız Sayın Yüsran Erden olacaktır” dedi.

Belediyenin Vizyonundan Bahsetti

Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden, “Belediyemizin vizyonu yerel üretimi koruyan, kültür varlıkları ve tarihsel mirasa sahip çıkan, hane halkı gelirlerini artırmaya hedefleyen ama bunları yaparken çevreye ve doğaya zarar vermeyen ve yüksek teknoloji kullanan bir belediye olmaktır.  Çalışmalarımıza bu vizyon ışığında devam ediyoruz. Örneğin Aşağı Dip Gölü, sulak alanı koruma çalışmalarından bir tanesi. Türkiye son 10 yılında 3 Van Gölü büyüklüğünde sulak alanını kaybetti. Bu açıdan bakıldığında Aşağı Dip Gölü önemli bir çalışmadır. Öte yandan burası göçmen kuşların beslenme ve üreme alanı olması sebebiyle de önemlidir” dedi.

“Gençlerimizi Koruyacağız”

Başkan Erden, “Büyük Devrimci Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi vatanı korumak, çocuklarımızı korumakla başlıyor. Bunun için çocuklarımızı, gençlerimizi, kadınlarımızı, ailemizi ve vatanımızı koruyacağız. Sizin yaşadığınız zorlukların farkındayım yani barınmadan geçinmeye kadar. Bu sistemi bir gelecek vaad etmiyor gibi düşünmeyin. Sorun varsa çözüm de sizsiniz. Bizler de gençliğimizi ülkesinden koparanların karşısında olacağız. Hayallerinizin hedef olması dileğiyle...” ifadelerini kullandı.

“Ayağınıza Taş Değse, Sorumluluğumuzda”

Başkan Erden, “Hepinize tekrar Yenipazar’a hoş geldiniz diyorum. Kent konseyinin değerli yöneticilerine de bizimle beraber bu kenti yönetmeye talip oldukları için çok teşekkür ediyorum. Sizlerin ayağına taş değse bizim sorumluluğumuzda, her zaman buradayım, sizlerin yanındayım. Bana gerek kent konseyi aracılığıyla ya da direkt belediyeye gelerek bana tüm sorunlarınızı isteklerinizi anlatabilirsiniz” dedi.