GÜNDEM Haber Girişi : 09 Şubat 2021 01:43

VATANDAŞLARDAN BAŞKAN TUNCEL'E ARAZİ SATIŞI TEPKİSİ

VATANDAŞLARDAN BAŞKAN TUNCEL'E ARAZİ SATIŞI TEPKİSİ
Söke'de SİBAŞ'a değerinin neredeyse yarısı ve vadeli şekilde yapılan arazi satışı Söke'li vatandaşları isyan ettirdi.

Geçtiğimiz aylarda gündeme getirdiğimiz Söke Belediyesi'ndeki arsa satışı konusunda vatandaşlar satışın detaylarını öğrendikçe isyanlarını dile getirdi. 

Söke'de faaliyet gösteren bir turşu fabrikası, Söke Belediyesine ait arazide faaliyetlerini yürütürken bu parsel için aldığı biyolojik arıtma tesisi ruhsatının bulunduğu ve belediyeden 20 milyon liraya almak üzere tefklif götürdüğü araziyi Söke Belediyesi 13.6 milyon liraya bu firmaya sattı. Gerçekleşen satışın detayları ortaya çıktıkça da Söke'li vatandaşlar Başkan Tuncel ve ekibine isyanlarını dile getirdi. 

"SÖKE HALKININ İKİ ELİ YAKANIZDA"

Söke Belediyesine ait olan ve değeri 20 milyon liranın üzerinde olan arazinin 13.6 milyon liraya 24 ay vadeli olarak turşu fabrikasına satıldığı konusunda vatandaşlar Başkan Tuncel'e "İki elimiz yakanızda. Bu arazi satılmamış. Resmen bu fabrikaya peşkeş çekilmiş" ifadelerini kullandı. Söke halkı "Aylardır Söke gündemini meşul eden bu arazi satışının detayları bizleri oldukça üzdü. Aylardır 20 milyon liranın üzerinde fiyatlar verilen arsanın 13.6 milyona satıldığını duymak bizleri Söke'liler olarak üzdü. Aslında bu arazi bu fabrikaya satılmamış. Resmen Peşkeş çekilmiş. Bu fabrikadan birileri acaba açıktan para mı aldı da byle bir satış yapıldı sorusu akıllarımıza geliyor" ifadelerini kullandı.

"HEM DEĞERİNİN YARISI HEM 24 AY VADELİ"

Satışı gerçekleşen arsa hakkında bazı vatandaşlar ise arazinin hem değerinin neredeyse yarı fiyata satılması hemde 24 ay vadeli olması konusunda deyim yerindeyse açtı ağzını yumdu gözünü. "Bu bahse konu turşu fabrikasının Söke'ye bir faydası olmadığı gibi büyük zararları var. Yıllarca asitli sularını D-15 kanalına bıraktılar. Çevreyi kirlettiler. Doğayı mahvettiler. Bu kanalda yüzbinlerce balık ölümü yaşandı. Bu da yetmezmiş gibi birde bizim, yani Söke'lilerin olan 20 milyona fabrika yetkililerinin almak istedikleri araziyi nasıl 13.6 milyona alıyorlar. Bunu alan ve satan yetkililerde vicdan yokmu. Biz Levent Tuncel ve ekibine bunun için mi oy verdik. Bizim malımıza sahip çıksınlar diye verdik. Ama o ne yapıyor. Hem ucuza hem taksitli satıyor. Atalarımızın sözleri aklımıza geliyor böyle zamanlarda. 'Hem şoför mahalli, hem cam kenarı, hem 1 lira' Böyle yönetim olmaz.

ÇELİKECEK KREDİYE DE TEPKİ GELDİ

"Başkanımız Levent Tuncel beyefendi bu arazi satışını taksitli yapmış ve gidip Gençlik Merkezi yapacağım diye bankadan kredi çekecekmiş. Madem hayalinde böyle bir proje var, bu araziyi bu firmaya değerinde ve peşin satsaydın da kredi çekmeye kalkmasaydın. Söke'ye yazık oluyor. Söke kan kaybediyor. Önceliğimiz Otopark sorunu. Gençlik merkezi kenarda dursun. Arabalarımızı yakında evimizin önünde bile üst üste koyacağız. Başkan rahatsızlığı sebebiyle sanırım dışarı çıkmıyor ve trafik çilesini görmüyor. Kendisini söke sokaklarında bir süre araç kullanmaya davet ediyorum" dedi.