GÜNDEM Haber Girişi : 09 Nisan 2021 23:47

TUNCEL'DEN LİMA YÖNETİMİNE SKANDAL ATAMA

TUNCEL'DEN LİMA YÖNETİMİNE SKANDAL ATAMA
Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel son günlerde gündemden düşmeyen LİMA A.Ş. yönetimine atadığı isimle yine gündeme oturdu.

Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel Söke Belediyesi kuruluşu olan LİMA A.Ş.’nin yönetim kuruluna ASKİ ve Büyükşehir Belediyesine karşı sosyal medyada yapmış olduğu paylaşımlar neticesinde CHP’den ihraç edilen Taner Güven’i atadı.  

Ayrıca Başkan Levent Tuncel, LİMA A.Ş.’nin yönetim kurulu başkanlığı görevini de kendi üstlendi. Lima A.Ş yönetim kurulu başkanlığını isteyen ve adı imar yolsuzluğuna karışan Söke Belediye Başkan Yardımcısı Veli Devrim Yerli Tuncel’den veto yemiş oldu.

Lima A.Ş yönetim kuruluna Büyükşehir Belediyesine karşı hakaret ve iftira söylemlerinde bulunup CHP den ihraç edilen Taner Güven’in atanması Tuncel'in CHP ve Büyükşehir Belediyesine resti olarak algılandı. Taner Güven önceki dönem Chp ilçe başkanı olan ve CHP’de ihraç edilen Hüseyin Gündüz döneminde Büyükşehir karşıtı söylemleri ile ön plana çıkıyordu.

Taner Güven’in eşinin Söke Adliyesinde Savcılık katipliği yapması sebebiyle genellikle seçim işlerinde görevli olduğu öğrenildi.

Lima A.Ş’nin yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Levent Tuncel (Başkan), Saime Cantürk, Taner Güven, Evren Gül ve Adem Efe.