GÜNDEM Haber Girişi : 19 Mayıs 2020 13:40

Tanyeri Pamuk Üreticisinin sorunlarını Bayraktar'a aktardı.

Tanyeri Pamuk Üreticisinin sorunlarını Bayraktar'a aktardı.
Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri, Covit-19 Tedbirleri kapsamında Türkiye Ziraat Odalar Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ile telekonferans görüşmesi yaptı.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Pamuk üretiminin yoğun olduğu bölgelerin ziraat odası başkanları ile bir görüşme yaparak üreticinin sorunlarını dinledi. Aydın'daki pamuk üreticileri adında toplantıya katılan Söke Ziraat Odalası başkanı Mustafa Tanyeri pamuk üretiminde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri hakkında, ilgili Bakanlıklara iletilmek üzere Bayraktar’a bilgi verdi. Bayraktar'a Pamuk üreticilerinin taleplerini de ileten Tanyeri, "2019 yılı pamuk primlerinin bir an evvel ödenmesi gerektiğini genel başkanımıza ilettik. Yine 2020 yılı desteklemelerinin en az 1,50 TL olması gerektiğini ve alım garantisi istediğimizi kendisine bildirdik. Geçtiğimiz yıl yaşanan sorunlar dolayısı ile ovamızda pamuk ekimi malesef azalma eğilimi gösteriyor. Eğer ki alım garantisi olursa çiftçi pamuk üretimi yapmaya devam edecektir. Borsalarda gerekli denetimlerin yapılması ve pamuk işlem gördüğünde hemen bu fiyatların yansıtılmasının da gerektiğini, yaşadığımız olumsuzluklar sebebiyle mağdur duruma düşen çiftçilerin Devlet bankalarına olan borçlarının yeniden yapılandırması gerektiğini ilettik. Kendisi aldığı notları ilgili bakanlıklara ileteceğini ve yanımızda olduğunu telekonferans konuşması ile geçekleştirilen toplantıda bizlere gösterdi. Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanımız Sayın Şemsi Bayraktar’a Pamuk Üreticisine gösterdiği yoğun ilgiden dolayı Aydın ve Söke çiftçisi adına teşekkürlerini İletti. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.