GÜNDEM Haber Girişi : 06 Mayıs 2020 07:06

Tanyeri Ovada incelemelerde bulundu.

Tanyeri Ovada incelemelerde bulundu.
Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri Aydın ve Söke'de etkili olan yağışlar sonrasında Ovada pamuk ekimi yapılan arazilerde incelemede bulundu.
Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tanyeri, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Çalkama ve Söke Ziraat Odasına bağlı Mühendisler ile birlikte cumartesi gününden itibaren ovada incelemelerde bulunarak çiftçilerle bir araya geldi. Tanyeri yağışların Söke Ovasındaki etkilerini incelerken pamuğun alternatif ürünü olarak Özbaşı mahallesinde gerçekleşen ayçiçeği ekimi ve mısır ekimi yapılan arazilerde de incelemelerde bulundu. Tanyeri, Sazlı Mahallesi Kemer Çiftliği mevkii, Yenicamii Mahallesi Kızılgın mevkii, Cumhuriyet Mahallesi Seyit Ahmetli mevkiinde kontroller yaparak, yağışların bu bölgelerde etkili olduğunu, üreticilerin bundan sonraki aşamalarda dikkatli olmalarını ifade etti. Tanyeri arazideki  incelemelerine devam ederken Özbaşı, Savuca, Sarıkemer ve Serçin Mahallelerinde çiftçiler ile de bir araya geldi. Sarıkemer mahallesinde üreticilerle bir araya gelen Tanyeri çiftçilerin istek ve taleplerini dinledi. Ziyaretin ardından ulaştığımız Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri açıklamasında "Savuca Mahallesi Kıztımarı Özbaşı Mahallesi Karaböcü mevkinde yağışlar etkili oldu. Sarıkemer mahallesi Köycivarı, Musluk mevki, Serçin Mahallesi Karşıyaka mevkiinde ise yağışların çok etkili olmadığı, üreticilerimizin yerlerini hazırlayarak ekime başladığını gördük. Yine pamuğa alternatif olarak Özbaşı Mahallesinde ayçiçeği ekimi, Yönetim Kurulu Üyemiz Savaş Koca' nın da mısır ekimi yaptığını gördük. Çiftçilerimize bereketli bir sezon diliyoruz. Rabbim bizleri afatlardan korusun. Tüm sezon boyunca çiftçimizin yanında olarak onların karşılaşacağı sorunların çözümü noktasında elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı. 





Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.