• muhammed ali künkcü
GÜNDEM Düzenleme Tarihi : 23 Nisan 2023 12:08 Haber Girişi : 01 Mayıs 2023 13:16

Tanyeri,'' Bir nebzede olsa üretici sevindi''

Tanyeri,'' Bir nebzede olsa üretici sevindi''
Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri, pamuk ve ayçiçeği üreticisine 424 milyon 596 bin 312 TL destekleme ödemesinin çiftçi tarlaya indiği süreçte yapılmasını sevinçle karşıladıklarını söyledi.

Çiftçinin yanında olduğunu her fırsatta gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üreticilere verdiği müjdelerle sevindirmeye devam ediyor. Genelde hasat sonrası yatırılan destekler bu kez çiftçi tarlaya indiği zaman ödenmeye başlandı. Çiftçinin paraya ihtiyaç duyduğu dönemde ilaç gibi gelen desteklere ilişkin açıklama yapan Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri, pamuk ve ayçiçeği primlerinin ödenmeye başlandığını söyledi.

ozan

Çiftçilerin ödemeleri sevinçle karşıladığını ifade eden Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri, "Pamuk ve ayçiçek primlerinin bugün yatacağını öğrendik. Sevinçliyiz. Üretici daha ovaya inmeden desteklemenin gelmesi yüzlerimizi güldürdü. Bu primler yeterli mi değil çünkü geçtiğimiz yıl yüksek girdi maliyetlerinde üretim yaptık. Üretici pamuğunu çok düşük fiyatlara sattı. 1 lira 10 kuruş olan primler, 50 kuruş zamla 1 lira 60 kuruş oldu. Ancak biz istiyorduk ki girdi maliyetlerine göre pamuk primleri artsın. Bir nebze olsun üreticiyi sevindirdi. İnşallah üreticimize hayırlı uğurlu olur. 2023 yılının bol bereketli bir sezon olmasını diliyorum. İnşallah bundan sonra da desteklemeler zamanında gelmeye devam eder." dedi.