GÜNDEM Haber Girişi : 18 Kasım 2022 17:08

TANYERİ 4 YILINI DEĞERLENDİRDİ

TANYERİ 4 YILINI DEĞERLENDİRDİ
Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tanyeri yaptığı basın toplantısında geride kalan 4 yıllık hizmet süresini değerlendirdi.

Tanyeri, 4 Aralık’ta yapılacak delege seçimlerinin şimdiden hayırlı olması dileğinde bulundu. Mustafa Tanyeri Ziraat Odası’nın 11 Bin 782 üyesi olduğunu, 4 Aralık’ta Söke’ye bağlı 49 mahallede delege seçimlerinin yapılacağını söyledi.

2019 Şubat ayında göreve başladıklarını belirten Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tanyeri, Oda bünyesinde hizmet veren toprak, yaprak, su analiz laboratuvarında teknolojiyi güçlendirdiklerini söyledi. Türkiye’deki ziraat odaları içinde ilk akredite laboratuvar olarak yetkilendirilmiş laboratuvara sahip olmaktan dolayı gururlu olduklarını belirten Mustafa Tanyeri; “Laboratuvarımızda yaptığımız analizlerin uluslararası geçerliliği var” dedi.

Geride kalan hizmet süresinde zeytinlik arazilere ulaşımını sağlamak üzere yolların yapılmasına öncülük ettiklerini, organik tarım sertifikaları ve organik tarıma destek sağlanması için danışmanlık hizmeti vermekte olduklarını ifade eden Mustafa Tanyeri, üreticilerimizin zeytin fidanları başta olmak üzere kaliteli ve ucuz diğer fidanlara ulaşmalarını sağladıklarını ifade etti.

GEKA ve WWF Doğal Hayatı Koruma Vakfı tarafından yürütülen konvansiyonel pamuk üretim projesinin ortağı olduklarını pamuk tarımının süründürülebilir olması için yapılan projeye önemli katkılar sağladıklarını belirten Mustafa Tanyeri, Sökeli üreticilerin bilimsel verilere ulaşabilmeleri adına çeşitli bilgilendirme toplantıları düzenlediklerini söyledi. Bilimsel yetiştiricilik ve tarım için üniversitelerimizle işbirliği içindeyiz diyen Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tanyeri, “tarımdaki gelişmeleri takip etmek üzere çok sayıda fuara da üreticilerimizle birlikte katılım sağladık” dedi.

Üreticilerin yaşadığı kuraklık ve ekonomik sorunlarla ilgili dosyaları hazırlayıp bakanlığa ilettiklerini belirten Mustafa Tanyeri; “Sadece pamuk üreticisinin değil seracılık ve meyve sebze üretimine destek olunması, zeytin ve zeytinyağı fark ödemelerinin düzenlenmesi, hayvancılıkta artan girdi maliyetleri karşısında üreticilerin desteklenmesi gerektiği konularını Bakanlığa detaylı şekilde sunduk” dedi.

Bu sorunların çözümlerinin takipçisi olduklarını dile getiren Mustafa Tanyeri; “Pamukla ilgili maliyet raporları bakanlığa sunuldu. Primin arttırılması için girişimlerde bulunduk. Bu sene bir kilo pamukta maliyet 16.20 TL., pamuk şimdi bu paralara satılıyor. 2021 yılı ve bu yıl fazlasıyla artan maliyetlere göre pamuk fiyatlarının en az 25 Lira olması gerekiyor. Primlerin mutlaka arttırılması gerekiyor.  Bakanlığımıza 3 Liranın altında prim beklemediğimizi ilettik” dedi.

Söke Ovası’nın kalan kısmında elektrik hattının tamamlanması için girişimde bulunduklarını belirten Mustafa Tanyeri, Söke Ovası’nda devam eden azmak temizlik çalışmalarının tamamlanması için DSİ ile görüşmeler yaptıklarını söyledi.

Avşar başta olmak üzere çevre mahallelerde 70-80 yıllık tapu sorununun çözümüne katkı sağladıklarını belirten Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tanyeri, “Toplam 14 Bin 60 dönümlük arazinin tapusu yoktu. Bu sorunu hep dile getirdik ve sonunda çözüme ulaştırdık. 2023 yılında mazot ve gübre destekleri başta olmak üzere üretilen ürünlerin desteklerini üreticilerimiz önümüzdeki yıldan itibaren alacaklar. Sağ olsun Bakanlığımız haklılığı gördü ve bu sorun çözüldü, hayırlı olsun” dedi.