GÜNDEM Haber Girişi : 09 Şubat 2023 14:07

SON DAKİKA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI CAN KAYBI 14 BİN 14

SON DAKİKA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI  CAN KAYBI 14 BİN  14
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşamını yitirenlerin sayısının 14 bin 14, yaralı sayısının 63 bin 794 olduğunu açıkladı.

Deprem bölgesini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremden etkilenen Gaziantep'te açıklamalarda bulundu.

Erdoğan açıklamasında, “Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 14 bin 14'e ulaştı. Yaralılarımızın sayısı ise 63 bin 794. Enkaz kaldırma çalışmalarımız yoğun bir gayretle devam ediyor. Yıkılan bina sayısı 6 bin 444 olarak belirlenmiştir. Buradan bir kez daha depremin etkilediği şehirlerimizin tamamındaki vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi ifade etmek istiyorum.” ifadelerine yer verdi.

 

OHAL’in bugün Meclis’te yapılacak oylama ile yürürlüğe gireceğini bildiren Erdoğan, Süreci ne yazık ki siyasi istismara yönlendirenler var. Bu istismara benim halkım izin vermeyecektir. Bugün OHAL ile ilgili TBMM’de kanunun 3 ay süreyle ilanını yapacağız. Cumhurbaşkanı olarak ben şu anda imzamı attım ve Resmi Gazete’de yayımlandı. Bugün Meclis’te yapılacak oylama ile OHAL yürürlüğe girmiş olacak.” dedi.

 

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde;

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak hedefimiz 1 yıl içerisinde yıkılan binalara konutlarımızı zemin artı 3-4 olmak üzere inşa etmek. Bunun yanında yapılacak olan hasar tespit ile şu anda geçiş süreci için vatandaşlarımıza 10'ar bin lira nakdi yardım yapacağız. Öte yandan hedefimiz 1 yıl içinde yıkılan binaların yerine konutlarımızı zemin artı 2-3-4 olmak üzere yapmaktır.

 

Hiç endişe etmeyin, biz bugüne kadar Van’da devasa depremi nasıl atlattıysa, Malatya’da Bingöl’de, İzmir’de nasıl atlattıysa orada binalara sahiplerine hızla yaparak teslim ettiysek aynı şekilde bu 10 ilimizde de bunu süratle yapacak, konutları teslim edeceğiz.

 

 

Bir taraftan konteyner çalışmalarımız, diğer taraftan yurt dışından gelecek konteynerlerimiz de var. Gelecek konteynerleri 10 ile dağıtacağız.