GÜNDEM Haber Girişi : 18 Mayıs 2020 16:31

Söke'deki İmza Rezaleti Ülke Gündeminde

Söke'deki İmza Rezaleti Ülke Gündeminde
Söke'de geçtiğimiz hafta gündeme bomba gibi düşen ve Başkan Vekili olduğu süreçte kendisine ve yakınlarına ait inşaatlara Yapı Kuulanma Ruhsatı verdiği öğrenilen Ersin Solmaz ile birlikte Belediye Başkanı Levent Tuncel Ülke gündemine düştü.
Söke'de Ersin Solmaz'ın kendisine ait inşaatlar başta olmak üzere yakınlarına ait inşaatlara da, Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel'in şehir dışında olduğu dönemde imza attığı haberi Aydın gündemine bomba gibi düşmüştü. Haber kısa sürede Ülke gündemine de düşerek Söke Belediyesinde ki bu konu hakkında müfettiş görevlendirildiği öğrenildi. CHP Söke İlçe Başkanlığı çıkan haberlerin hemen sonrasında adı geçen kişinin parti ve belediye meclis üyeliğinden istifasını alması da konunun kapanmasına engel olmazken, bir çok kişi bu işte parmağı olduğunu düşündükleri Başkan yardımcısı Veli Devrim Yerli'nin de istifa etmesi gerektiğini ifade ettiler. 
Haberin gündeme gelmesinin ardından bazı Ulusal kanallar Söke Belediyesi önünden yaptıkları canlı yayınlarla "Konu hakkında İç İşleri Bakanlığı'nın müfettiş görevlendirdiği ve bu hafta işçerisinde müfettişlerin gelmesini beklediklerini" ifade ettiler. Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel ise haberlerin sonrasında 2 gün sessiz kalmasının ardından Belediye Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Fen İşleri Müdürlüğü görevini yürüten Serkan Abacı ve Fen İşlerinde memur olarak görev yapan Ömer Tamay'ın istifasını almıştı. Sökeli vatandaşlar Tuncel'in yaptığı açıklamaları samimi bulmadıklarını, Ersin Solmaz'ın kendisinin bilgisi olmadan attığı imzaların iptal edildiğini açıklamalarının gündem değiştirme çabası olduğunu iddaa ettiler. Bazı vatandaşlar ise "Bugün küçük bir işletmede bile patron yanında çalışan kişiye 1 günlüğüne işyerini bıraktığında, o gün işletmede neler olduğunu kontrol ederek hesap soruyor. Olayın üzerinden aylar geçmiş ve sayın Tuncel hiç bir girişimde bulunmamış. Hiç bir araştırma yapmamış mı? Yoksa bu duruma göz mü yummuştur. O gün atılan imzaları ve Belediye'ye bir zarar verilip verilmediğini araştırmamış mı? Bu işte parmağı olan herkesin istifa etmesi yada görevine son verilmesi gerekiyor. Şeffaf ve düzgün bir yönetim istiyoruz" ifadelerini kullandılar. 
Haber Ziya KARAPELİT



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.