GÜNDEM Düzenleme Tarihi : 29 Temmuz 2020 21:36 Haber Girişi : 29 Temmuz 2020 21:40

Söke'de 'Tekin Yavuz' Başkan adaylığına hazırlanıyor

Söke'de 'Tekin Yavuz' Başkan adaylığına hazırlanıyor
Söke'de 2024 yılında yapılması planan Yerel Seçimler öncesinde ilçedeki siyasi kulislerde, MHP'li kimliğiyle bilinen Sökeli İşinsanı Tekin Yavuz'un Cumhur İttifakı'nın Belediye Başkan Adayı olacağı konuşulmaya başlandı.

Söke'de siyasi kulislerden edinilen bilgilere göre, önümüzdeki Yerel Seçimler'e henüz üç buçuk yıl varken Cumhur İttifakı'nın Belediye Başkan Adayı olarak sürpriz bir isim ön plana çıkmaya başladı. Kulislerde konuşulana göre, Sökeli İşinsanı ve Söke Ticaret Odası Meclis Üyesi Tekin Yavuz, önümüzdeki  yerel seçimlerde Cumhur İttifakı'nın Başkan adaylığıyla ilgili nabız yoklamalarına başlarken, sahada da iş, siyaset ve tarım camiasından bir çok isimle birebir temaslarını da sıklaştırdı. 

Gerek MHP ve gerek AK Parti tabanı tarafından da gençlik yıllarından bu yana Ülkücü ve MHP kimliğiyle bilinen hayırsever İşinsanı  Tekin Yavuz'un Cumhur İttifakı'nın Belediye Başkan Adayı olmasına sıcak bakılırken, önümüzdeki süreçte ne gibi gelişmeler yaşanacağıysa merak konusu oldu. Bir süredir Yavuz'un adının siyasi kulislerde sıklıkla Cumhur İttifakı'nın Belediye Başkan Adayı olacağıyla ilgili söylentiler son dönemlerde de daha da artarken, Yavuz'un henüz bu konuda sessizliğini koruduğu ve gölge bir ekiple esnaf  ve çiftçi kesimlerine dönük kamuoyu araştırmalarına da ağırlık verdiği ileri sürüldü. Söke'de hayırsever kimliğiyle de bilinen Tekin Yavuz, en son gerçekleşen Söke Ticaret Odası Seçimleri'nde Yenilikçi Hareket 7. Meslek Grubundan listeyi delerek seçimleri kazanmış ve Yavuz'un da  sarı listeyle seçimlere girdiği Yenilikçi Hareket, seçimlere katılan diğer iki listeye de ezici fark atmıştı..