GÜNDEM Düzenleme Tarihi : 10 Ekim 2020 17:41 Haber Girişi : 10 Ekim 2020 17:50

SÖKE’DE ALKOLLÜ SÜRÜCÜ DEHŞETİ

SÖKE’DE ALKOLLÜ SÜRÜCÜ DEHŞETİ
Alkollü sürücünün kurbanı olan talihsiz adam olay yerinde yaşamını yitirdi.

Kaza dün gece saat 01.00 sıralarında Yenicami mahallesi Bağarası kavşağı üzerinde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre devriye görevini yürüten polisler durumundan şüphelendikleri 45 ZB 6009 plakalı aracı takibe alarak durdurmak istedi. Dur ihtarına uymayan C.B, Bağarası Mahallesi istikametine kaçmaya başladı.

Polis ekiplerine izini kaybettirmeye çalışan alkollü sürücü farlarını kapatarak ilerlerken yaya olan Halil Saraç'ı fark etmeyerek çarptı.

Sürücü C.B yakalanacağını fark ederek otomobili terk etti ve yaya olarak kaçmaya başladı. Alkollü olduğu tespit edilen sürücü kısa süren kovalamacanın ardından kıskıvrak yakalandı. Sürücü C.B’nin 2.39 promil, yanında bulunan arkadaşı M.T.'nin de 1.78 promil alkollü olduğu tespit edildi.

Olay yerine gelen 112 acil sağlık ekipleri Saraç'ın yaşamını yitirdiğini belirlerken Cumhuriyet Savcısının incelemesinin ardından Saraç'ın cansız bedeni otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Gözaltına alınan alkollü sürücü C.B ise emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Yanında bulunan arkadaşı M.T ise emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.