GÜNDEM Düzenleme Tarihi : 13 Ekim 2020 17:56 Haber Girişi : 15 Ekim 2020 18:14

SÖKE BELEDİYESİNİN ARSA SATIŞLARINA TEPKİ YÜKSELİYOR

SÖKE BELEDİYESİNİN ARSA SATIŞLARINA TEPKİ YÜKSELİYOR
Söke Belediyesinin önümüzdeki günlerde satışa çıkartmayı planladığı mülklerle ilgili vatandaşlardan ve siyasi partilerden tepkiler yükseliyor.

Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel’in Göreve gelişinden bu yana ikinci defa mülkleri satışa çıkartması halkın tepkisine neden oldu.

Ak Parti Söke İlçe Yönetim Kurulu üyesi Halil Ustaoğlu sosyal medyada yapmış olduğu paylaşımda satışlara tepki gösterdi. Ustaoğlu “gençler Söke’ye ait 24 arsa satılıyor bütçe açık önümüzdeki yıl satacak ne var” diyerek paylaşım yaptı.

Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel’in ciddi sağlık sorumlarının bulunduğu bu kararları Söke Belediye Başkan Yardımcısı Veli Devrim Yerli tarafından dayatıldığı iddiaları var.

 YERLİ “ALICISI HAZIRDI” DEMİŞ

Söke Belediye Meclis üyelerinin satışa sunulacak arazileri için toplandığı komisyonda bir arazi satış listesinden çıkarılınca Veli Devrim Yerli’nin tepki gösterdiği iddiaları aldı başını gidiyor. Söke merkezde bulunan belediyeye ait bir mülkün Aydın Büyükşehir Belediyesi ile imar sorunu olduğu gerekçesi ile komisyon tarafından satışının iptali Veli Devrim Yerli’yi kızdırmış.

Söke’de Özel bir hastanenin yanında olan mülk için Yerli’nin “ alıcısı hazırdı neden satış listesine koymadınız” dediği iddiası Cumhur ittifakı Meclis üyelerini harekete geçirmiş. Cumhur ittifakı Meclis üyeleri” satışları yakından takip ediyoruz Söke halkının bir kuruşunu kimseye yedirmeyiz” dediler.