ASAYİŞ Haber Girişi : 18 Nisan 2022 09:32

PKK'ya 'Pençe-Kilit' operasyonu başladı

PKK'ya 'Pençe-Kilit' operasyonu başladı

Mehmetçik, Irak'ın kuzeyindeki terör yuvalarını yok etmek için operasyona başladı. Önce havadan SİHA'lar ve helikopterler vurdu ardından bordo bereli komandoların öncülüğünde Mehmetçik kara harekâtına başladı. Pençe-Kilit isimli operasyonda, Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde önceden belirlenen hedefler tek tek vuruluyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da harekat merkezinde gelişmeleri anlık takip ediyor.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar; beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı Karargâhına geldi. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz tarafından karşılanan Bakan Akar, beraberindeki TSK Komuta Kademesi ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekât Merkezine geçti.

"PENÇE-KİLİT OPERASYONU BAŞLAMIŞTIR"

Burada Irak’ın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik düzenlenen hava harekâtına ilişkin brifing alan Bakan Akar daha sonra Muharip Hava Kuvveti Harekât Merkezi ile video telekonferans görüşmesi gerçekleştirdi.

Hava harekâtındaki son duruma ilişkin bilgi alan Bakan Akar, “Irak’ın kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla terör hedeflerine yönelik Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, bu gece itibarıyla Pençe-Kilit Operasyonu’nu başlatmıştır.” diye konuştu.

"BİRİNCİ SAFHADA BELİRLENEN HEDEFLER ELE GEÇİRİLDİ"

Operasyon kapsamında terör örgütüne ait hedeflerin yoğun ateş altına alındığını belirten Bakan Akar, şunları söyledi:
“Hazırlanan plan kapsamında gerçekleştirilen operasyonda Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerindeki terörist hedefleri önce hava kuvvetlerimiz tarafından ateş altına alındı. Kahraman pilotlarımız terör örgütüne ait barınak, sığınak, mağara, tünel, mühimmat depoları ile sözde karargâhlardan oluşan hedefleri başarıyla vurdu. Fırtına, ÇNRA ve diğer topçu unsurlarımız tarafından da belirlenen hedefler yoğun şekilde ateş altına alınarak tam isabetle vuruldu. ATAK helikopterlerimiz, İHA ve SİHA’larımızla desteklenen Kahraman Komandolarımız ve Bordo Berelilerimiz karadan sızarak ve hava hücum harekâtı ile bölgeye intikal etti. Şu ana kadar operasyonumuz planlandığı şekilde başarıyla devam ediyor. Birinci safhada belirlenen hedefler ele geçirildi.”