GÜNDEM Haber Girişi : 30 Mayıs 2021 17:44

NAZİLLİ'DE BAŞLAYAN KOVALAMACA, GERMENCİK'TE SON BULDU

NAZİLLİ'DE BAŞLAYAN KOVALAMACA, GERMENCİK'TE SON BULDU
Aydın Emniyetini peşine takan Ehliyetsiz ve alkollü sürücü Germencik’te yakalandı.

Nazilli’den başlayan polis kovalamacası sonucu Germencik Otoban gişelerinde yakalanan ehliyetsiz ve alkollü sürücü otobanda ters yöne girerek trafiği de birbirine kattı.

Edinilen bilgiye göre Aydın’ın Nazilli ilçesinde başlayan araç kovalamacası Germencik’te otoban gişelerinde son buldu. 10 AFA 036 plakalı aracın sürücüsü S.H. ve yanında bulunan G.H.’nin Nazilli’de polislerin dur ihtarına uymayarak kaçmaya başlaması ile başlayan kovalamaca sonucu Aydın ve Söke arasında bulunan tüm trafik ve asayiş ekipleri harekete geçti.

OTOBANDA TERS YÖNE GİREREK TRAFİĞİ TEHLİKEYE SOKTU

Aracın Aydın’dan otobana girdiği ihbarı sonrası Otoban polisi devreye girerek Söke ve Germencik gişelerinde çıkışları kapattı. Kaçamayacağını anlayan sürücü ters istikamete girerek trafiği de birbirine kattı. Daha sonra Germencik çıkışına doğru seyir halinde olan aracı trafik ve asayiş ekipleri durdurup sürücü ve yanında bulunan kişiyi araçtan indirerek gözaltına aldılar. Yapılan kontrol ve alkol testinde sürücünün 1,14 promil alkollü olduğu, daha önce aday sürücü iken ceza puanını aşması sebebiyle de ehliyetine el konulduğu ve ehliyetsiz olduğu anlaşıldı. Sürücü hakkında işlem başlatılırken polise karşı direnen sürücü asayiş ekipleri tarafından kelepçelenerek gözaltına alındı. Araç çekici marifeti ile olay yerinden alınarak otoparka götürüldü. Araçta bulunan şahısların kanında keyif verici madde olup olmadığı ise hastanede yapılacak kan testi ile ortaya çıkacağı öğrenildi. Olayla ilgisi soruşturma başlatılırken sürücüye ehliyetsiz ve alkollü araç kullanmak, sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal etmek suçlarından, yanında bulunan kişiye de sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal etmekten dolayı toplam 22.824 TL ceza kesildiği öğrenildi.