GÜNDEM Haber Girişi : 26 Nisan 2020 22:03

Mustafa Tanyeri Su sorununa noktayı koydu

Mustafa Tanyeri Su sorununa noktayı koydu
Söke ovasında çarşamba gününden bu yana yaşanan su sıkıntısı açıklamalarına Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri noktayı koydu.
Söke ovasında pamuk dikimi sürecine girildiği süreçte ovada su sorunu olduğu iddaalarına Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri açıklık getirerek "Ovamızda Su Sorunu yok" ifadelerini kullandı. Tanyeri "Pamuk ekim süreci öncesinde tarlamızda uyguladığımız tav suyu uygulamasında ovamızda su sıkıntısı olduğu, çiftçiye yetecek suyun olmadığı yönünde çıkan asılsız haberler hakkında bu açıklamayı yapma ihtiyacı doğmuştur. Geçtiğimiz hafta Söke Ziraat Odası olarak, Sulama Birliği ile yaptığımız görüşmenin ardından su salımı yapıldı. Dün itibari ile de çiftçimizin ihtiyacını karşılayacak olan su kanallarımızdan akmaya başlamıştır. Munavebe dolayısı ile zaten çiftçimiz tarlasında bulunan ürünleri hasat etmeye geçtiğimiz hafta başladı. Planlı ve programlı bir şekilde yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde su ihtiyacının bu hafta içerisinde hasıl olacağını düşünerek geçtiğimiz hafta biz zaten müracaatımızı yaptık. Sulama Birliği tarafından bırakılan su dün itibariyle ovamızda kanallardan akmaya başladı. Ürününü hasad eden çiftçilerimiz bu hafta tav suyunu kullanmaya başlayacaklar. Yani iddaa edildiği gibi ovada su sıkıntısı yok. Söke Ziraat Odası olarak geride bıraktığımız hizmet sürecimizde çiftçimizin her sorununa çare olmak için mücadele verdik. Bundan sonra da çiftçimizin yanında olacağız. Çiftçimiz dışarıdan gelen hiç bir açıklamaya itibar etmesin" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.