GÜNDEM Haber Girişi : 18 Mayıs 2020 19:08

MHP Germencik İlçe Başkanı Turgay Ulutaş'ın 19 Mayıs Mesajı

MHP Germencik İlçe Başkanı Turgay Ulutaş'ın 19 Mayıs Mesajı
MHP Germencik İlçe Başkanı Turgay Ulutaş 19 Mayıs Atatürk'ü anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile bir mesajı yayımladı.
MHP Germencik İlçe Başkanı Turgay Ulutaş 19 Mayıs Atatürk'ü anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile bir mesajı yayımladı. Ulutaş mesajında "Çok güzel bir ülkemiz, necip bir milletimiz var. Zor günlerde dayanışmanın, yardımlaşmanın, birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini veriyor ve her türlü sıkıntıyı aşmayı başarıyoruz. Bunu sayısız defalar yaşadık. Tarihe iz düşen bu anlamlı günlerden biriside bu gündür.  Öyle ki, ülkenin dört bir yandan kuşatılmış olması ve başkentimiz olan İstanbul’un İngilizler’in denetimine girmesi, Necip Milletimizin sonu demekte. Herkes kendince bir çıkar yol aradığı o karanlık günlerde bir tek yol aydınlığa çıkacaktı. O yol ise “Ya istiklal, ya ölüm!” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün yoluydu. Ülkenin dört bir yanında halk işgal güçlerine direnmeye çalışırken,işgal altında yaşamaya dünden razı birçok yalaka da vardı. Bu yalakalar 21.4.1919 da çıkan Alemdar isimli mecmuada “İngilizleri bekliyoruz. Türkler kendi güçleriyle adam olamaz. İngilizler elimizden tutarak bizi kurtaracak. Azimli bir hükümet, ’Kuvay-i Milliye’adı altına sığınan bu haydutların Kafasına neden bir yumruk indirmiyor?” diyebilecek kadar küstahlaşıyorlardı. Necip Türk Milletine kefen giydirmeye çalışan hainlerin planları, 19 Mayıs 1919 tarihinde Bandırma Vapuru ile önce Samsun’a taşınıp, ardından Anadolu topraklarında nihayetinde Ege Denizinde yerle yeksan olacaktı. “Biz Türküz hepsi bu kadar. Asya için olduğu gibi Avrupa içinde Töremiz aynıdır “ diyen Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Ya İstiklal, Ya Ölüm” düşüncesiyle yakmış olduğu Milli Mücadele meşalesi bu günde karanlığımıza ışık olmaktadır. Birey için hafızasındaki deneyimler neyse, toplum içinde tarih odur. Buradan hareketle beyni olmadan fikir sahibi olan o yılların kırıntıları, hala bize kefen biçmeye çalışmakta. "Tarihten Türkleri çıkarırsanız ortada tarih diye bir şey kalmaz!" diyen  Prof. Neumark’ın tespiti de bizlere tarihimizi anımsatmalı ve böylesi anlamlı bir gün de tüm dünyaya gür bir sesle tekrar haykırmalıyız. “Ya İstiklal, Ya Ölüm”. ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.