GÜNDEM Haber Girişi : 19 Haziran 2021 16:11

METİN YAVUZ'DAN KÖŞEYE SIKIŞTIRAN SORULAR?

METİN YAVUZ'DAN KÖŞEYE SIKIŞTIRAN SORULAR?
CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi’nin basın toplantısında AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz’a yönelik ortaya attığı iddialara Yavuz'dan cevap gecikmedi. 

AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanvekili Metin Yavuz, geçtiğimiz hafta saldırıya uğrayan Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay'ı ziyareti sonrasında açıklamalarda bulunarak kendisini zan altında bırakan CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi'ye cevap verirken yönelttiği sorularlada köşeye sıkıştırdı. Yavuz yaptığı açıklamada CHP’li Milletvekili Hamzaçebi’ye sert tepki göstererek yönelttiği sorularla da Didim Belediyesinin zarara uğratıldığını ve bu işte Hamzaçebi'nin payının olduğunu iddia ederek kendisine sorular yöneltti. Yavuz'un açıklaması şu şekilde; 

haber içi reklam

"CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi’nin partisinin Didim ilçe binasında düzenledikleri basın toplantısında şahsım ve eşimle ilgili ortaya atmış olduğu bir takım iddiaların bazı haber kanallarında yer alması üzerine bu açıklamayı yapmak zorunlu hale gelmiştir.

Sn. Hamzaçebi’nin düzenlenen basın toplantısında, Didim’de bulunan Maril Resort Hotel’in açılışına neden katıldığıma ilişkin yöneltmiş olduğu soruya cevap vermek gerekirse;

Maril Resort Hotel 30 Ağustos 2020 tarihinde gerçekleştirilen açılış organizasyonu sonrasında Didim’de kapılarını tatilcilere açmıştır. Organizasyon öncesinde işletme sahipleri bizlere sunmuş oldukları açılış davetiyesi ile söz konusu organizasyonda misafir etmek istemişlerdir. Bizlerde o tarihte gelen davete icabet ederek, otelin açılış programında yer aldık. Ne yapacağız yerin ruhsatı var mı yok mu diye mi bakalım.

Programlarımızın uygun olduğu sürece ilimiz genelinde her türlü açılış veya organizasyonda hemşerilerimizin davetlerine icabet etmeye özen gösterdiğimiz kamuoyu tarafından yakinen bilinmektedir.

Bunların yanında söz konusu otelin açılış programına bizim haricimizde ünlü bir spor kulübünün Başkanı, bunun yanı sıra ilimizden ve yurt genelinden birçok iş adamı, siyasiler bu açılış organizasyonunda yer almasına rağmen iktidar bir partinin Aydın Milletvekili olmam sebebiyle sadece şahsımın katılımı üzerinden niçin bu kadar rahatsızlık duyulduğunu anlamakta açıkçası zorluk çekmekteyiz.

CHP’li Hamzaçebi’nin bir başka iddiası olan bir dönem eşimin şirket ortağı olduğu MAYA İnşaat Turizm Gıda Hayvancılık Ltd. Şti.’nin hisselerinin Didim Maril Resort Hotel’in sahiplerine devredildiğine yönelik sorusuna cevaben;

MAYA İnşaat Turizm Gıda Hayvancılık Ltd. Şti., bizim herhangi bir siyasi görevimiz olmadığı bir dönemde eşim ve Söke’li bir iş adamının eşi ile ortak olarak, inşaat sektöründe faaliyet göstermek amacıyla kurulmuştur. Şirketin kuruluşu sonrasında Söke ilçemizin Bağarası mahallesinde yine şirketin almış olduğu 6 dönümlük bir taşınmaz üzerine toplu konut yapım işine başlanmış, kaba inşaatın tamamlanmasına yakın bir süreçte piyasaların durgunluğundan dolayı orada mağduriyet olmaması adına inşaat çalışmalarına ara verilmiş, şirket içi alınan karar doğrultusunda ortaklığın anlaşmalı olarak sonlandırılması ve şirket hisselerimizin bir başkasına devredilerek, Maya İnşaat Turizm Gıda Hayvancılık Ltd. Şti’nin yeni ortağı veya ortaklarının projeye devam etmesi uygun görülmüştür.

Bu çerçevede eşimin söz konusu şirkete ait olan hisseleri yapılan anlaşma ile Didim Maril Hotel işletmecilerine ait olan bir şirkete usule ve yasalara uygun bir şekilde devredilmiş olup bu durum ticari bir işlemdir.

Söz konusu hisseleri satın alan şirket, Bağarası Mahallemizde yarım kalan projeyi hızlandırmış, mahallemize kazandırmak adına çalışmalarına ara vermeden devam ettirmektedir.

Gerçekler bu kadar açıkken, Didim Belediye Başkanı Sn. Ahmet Deniz Atabay sırf algıyı terse çevirmek adına sufleyi yanlış yapmıştır.

Kişi kendinden bilir işi!

Devleti temsil eden bir İlçe Kaymakamına ve görevi başındaki Emniyet Mensubuna ağıza alınmayacak küfürler sarf eden alkollü birinin, bizim zamanında uygulamış olduğumuz şirket Politikalarımıza vakıf olmadan siyaset adına böyle bir yönlendirmeye girme çabası siyaseten kifayetsiz, seviyesiz bir yaklaşımdır.

Düzenlenen basın toplantısında Maya İnşaatın ortaklığının giderildiğine dair yayınlanan Ticaret Sicil İlanını işte belgesi diyerek gösterip ‘‘Gizli ortaklar!’’ iftirasını atarak eşim üzerinden yapılan bu saldırıda doğrudan algıyı tersine çevirmek adına yapılan bir eylemdir.

Şimdi tarafıma yönelttiği sorularının cevaplarını aldığını düşündüğüm CHP’li Mehmet Akif Hamzaçebi’ye de benim bir kaç sorum olacak!

Sn. Hamzaçebi,

*Didim’de faaliyet gösteren Didim Zirai İlaç İnş. Ltd. Şti. ile 2016 yılında toplam 1.913.045,14 TL karşılığında mal ve hizmet alımı yapıldığı, bu işin 945.852,60 TL’sinin ödendiği, geri kalan 1.007.192,54 TL’lik kısmın doğrudan temin yoluyla alındığı,

*İlçede faaliyet gösteren Mavi Didim Bas. Yay. Ltd. Şti. Ne muhtelif basım ve çekim bedeli adı altında toplam 205.104, 59 TL ödeme yapılarak bu yolla söz konusu firmaya menfaat sağlandığı ve kurumun zarara uğratıldığı,

*İlçede faaliyet gösteren KİP Organizasyon Rek. Tur. İnş. A. Ş.’ye 2016 yılında toplamda 1.773.610,37 TL işçilik yaptırıldığı, bunun 1.502.446,33 TL’sinin ödendiği, yapılan işi 152.543,63 TL ile 4734 sayılı kanunun 21 f maddesi yani pazarlık usulü ile işçilik yaptırıldığı, 13.07. 2016 tarih ve 004931 nolu fatura ile 152.543,63 TL’sinin ödendiği kalan 1.621.066, 74 TL’sinin doğrudan temin yoluyla yaptırıldığı, bu suretle firmaya menfaat sağlandığı ve kurumun zarara uğratıldığı,

İçişleri Bakanlığımız Mülkiye Müfettişleri tarafından Didim Belediyesinde yapılan incelemeler sonrasında raporlarda yer almıştır.

Müfettiş raporlarında yer alan bu firmalardan Didim Zirai İlaç İnş. Ltd. Şti.’nin ortaklarından birinin siz olduğunuz yönünde Didim Kamuoyunda bir bilgi dolaşmaktadır.

Siz bu şirket ortaklığınız olduğu yönünde dolaşan bilgiler için ne diyorsunuz?

Bugün destek olduğunuz Ahmet Deniz Atabay’ın başkanlığını yaptığı Didim Belediyesine ait müfettiş raporlarında yer alan söz konusu firmalara doğrudan temin ile aktarmış olduğu kaynaklar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bir belge yayınlamak gerekli ise alın işte size belge!

Sn. Hamzaçebi,

Size son bir kaç soru;

Didim Belediye Başkanı Sn. Ahmet Deniz Atabay, uğradığı saldırı sonrasında darp raporu almak için gittiği Didim Devlet Hastanesinin bahçesine geldikten sonra, kendisine kim tarafından ne söylemiş olabilir ki devlet hastanesinde tedavi olmaktan vazgeçen Sn. Atabay aracından inmeden devlet hastanesinden ayrılmış, sonrasında önce özel bir kliniğe sonra da Aydın ADÜ Hastanesine gitmeyi tercih etmiştir?

Sn. Atabay’a gitmiş olduğu ADÜ Hastanesinde kan testi yapılmış mıdır?

Yapıldıysa bu testin sonucu nedir?

Partisinin eski genel başkanı Deniz Baykal gibi kendisinin de bir dönem kasetleri ortaya çıkan ve sonrasında bana komplo kuruldu diyerek videoda birlikte olduğu kadından şikayetçi olan CHP’li Hamzaçebi’nin, Didim’de bir kadına karşı taciz ve tecavüz iddialarına adı karışan bir Belediye Başkanını savunması ve sırf algıyı tersine çevirmek adına iftiralarla saldırılarda bulunması, aslında kendilerinin nasıl bir organik ilişki içerisinde olduklarının en açık göstergesidir.

Geçtiğimiz gün Didim Belediye Başkanı Sn. Ahmet Deniz Atabay’a yapılan menfur saldırıyı ilk kınayanlardan birisi olarak, aslında bu iddialara cevap vermeyi her ne kadar gereksiz buluyor olsam da kamuoyunun aydınlatılması konusunda gerçekleri paylaşmanın doğru olacağı düşüncesiyle, gerçekten uzak iddialar ile itibarıma yönelik bu saldırıyı esefle kınıyor, tüm dava ve tazminat hakları saklı kalmak üzere Sn. Hamzaçebi ile yüce Türk Adaleti önünde hesaplaşacağımı kamuoyunun bilgisine sunuyorum" ifadelerine yer verildi.