GÜNDEM Haber Girişi : 28 Şubat 2021 17:46

Köşe Yazısı

Köşe Yazısı
Köşe Yazısı "Ey Nedim Kaplan Üzerine Vazife mi?"

Uzun zamandır köşe yazılarına vakit ayıramıyordum.

Biraz yoğunluk içerisinde çalışmalarımıza devam ederken, geçtiğimiz günlerde Koçarlı’yı bayadır boşladığımı düşünerek gezmeye ve Belediyeyi ziyarete gittim.

Koçarlı Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Bürosunda oturmuş çayımı yudumlarken, Başkan Nedim Kaplan odaya bir hışımla girerek "Arkadaşlar hadi çıkalım" dediği anda tüm ekip başkanın yanında dışarıya çıkmaya hazırlandı.

Başkan beni fark etti ve oturup birkaç dakika sohbet ettik. Sohbetin ardından başkan Kaplan sohbete sahada incelemeler yaparken devam edebileceğimizi ve kendilerine eşlik edebileceğimi söyledi.

Tabi benim de istediğim zaten böyle "Özel Haber" ler…

Hemen bende fotoğraf makinamı kaparak başkanın peşine takıldım. İlk olarak Spor sahası tesislerinde Koçarlı Kaymakamı Ersin Tepeli ve İlçe Gençlik Spor Müdürü Mikail Kavaklı ile yapımı devam eden tesislerde incelemeler yapıldı. Sonrasında ise halı saha ve yaşam alanı tesisleri gezildi. Programın devamında da Adnan Menderes Üniversitesinin geçmişten günümüze tarım aletleri merkezinin açılışına katıldı. Dönüş yolunda ise Çakmar Camiinde bir takım incelemeler yapan Başkan Kaplan ile Belediyede tekrar bir araya gelerek yapımı devam eden bu tesisler hakkında küçük bir röportaj ile haberimi tamamlamak istedim.

Başkana yönelttiğim sorunun ardından tesislerin yapımında büyük emekleri olduğunu ifade etti. Sonrasında bu tesislerin içerisinde bulunan kapalı spor salonunun da yıkılarak modern bir salon yapılması için proje hazırlattığını söyledi.

Şaşırdım...

Sonra yapılan halı saha tesisleri hakkında konuşurken seçim vaatleri arasında bu projenin olmadığını ama gençlerin böyle bir tesise ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Şaşkınlığım bir kat daha arttı.

İlçeye yapılacak bir çok şeyden tek tek bahsetti.

Ama bunların hepsini burada anlatmam olmaz...

Başkan bu konuda "Yeri zamanı gelince basın ile paylaşacağız" dedi.

İçimden geçirdiğim soruyu sormamak için kendimi tuttum

"Eyyy Nedim Kaplan Üzerine vazife mi?" diyesim geldi.

Mesela "Spor tesisleri Hükümet tarafından yapılan bir yatırım. Her gün neden kontrol edip zaman kaybediyorsunuz" demek istedim. "Açık-Kapalı halı saha ve yaşam alanı projesi nereden çıktı? Seçim beyannamenizdeki projeleri yapsanıza, neden yeni projeler çıkartıyorsunuz" demek istedim.

Ama öyle bir şey söyledi ki soruyu soracağımı anladı sanki.

"BU İLÇEYE DEĞER" dediği anda bir çok soru aklımdan gitti.

Röportajı bitirecekken "Merhum Başbakanımız Adnan Menderes’in memleketine, 1960 yılından beri alamadığı hizmetleri getirmek istiyorum. Bunun için de gece gündüz çalışıyoruz, daha da çalışacağız" dedi. Evet Koçarlı uzun yıllardır almadığı hizmeti alıyor ve adeta şantiyeye dönüşmüş durumda. İlçeye girer girmez bu durum, yeni hizmet binası, Millet Bahçesi yapım çalışmalarından tutun, ilçe merkezinden geçen dere ıslahından yol yapım çalışmalarına kadar da kendini iyiden iyiye hissettiriyor. Bunda Nedim Kaplan'ın olduğu gibi elbette ekip arkadaşlarının da büyük emeği var.

Bir an olsun gün boyu devam eden programlarda başkanı yalnız bırakmayan bir ekip var arkasında...

Bir an olsun söylediğini anlamayan yok.

Oturdukları yerden, öğle tatili molasında bile bir ekip ruhu çalışması ile ona bir eksi puan gelmesin diye mücadele var.

Başkana ilçeye kazandırdıkları için teşekkür ederken yanında ve arkasındaki ekip arkadaşlarını da unutmamak lazım.