GÜNDEM Haber Girişi : 20 Eylül 2021 17:35

İNCİR FESTİVALİNDE KİMLER ALKIŞI HAK ETTİ?

İNCİR FESTİVALİNDE KİMLER ALKIŞI HAK ETTİ?
Köşe Yazısı...

Uzunca bir süredir hiç köşe yazmadık.

 

Bu uzun sürenin ardından Germencik Belediyesi tarafından bu yıl 18'ncisi gerçekleşen İncir Festivalini değerlendirmek istedim.

 

Festival bitti ama; Kimler ALKIŞI HAK ETTİ ???

 

Çocuğundan, gencine, gencinden, yaşlısına kadar herkes düşünülmüştü festival öncesinde...

 

En çokta Ayşe Dinçer (Ankaralı Ayşe) hayranı olan ancak, konsere yürüyerek gelemeyeceğini ifade eden Hatice teyzemizi evinden aldıran ve protokol bölümünde misafir eden Başkan Fuat Öndeş bence ALKIŞI HAK ETTİ.

 

3 gün süren festivalin en can alıcı noktalarından birisi bence Hatice teyzenin isteğine Başkan Fuat Öndeş'in kayıtsız kalmamasıydı. 

 

Yüz boyama etkinlikleri, şişme oyuncaklar ve zeka oyunları bölümleri çocukların eğlenmeyi ne kadar özlediklerini gözler önüne serdi. Hele ki 2 yıl hafta sonları sokağa çıkma yasaklarının olduğu, pandemi sebebiyle evlerde tıkılı kaldığımız dönemin ardından böyle bir festivale imza atılması ilçeye renk kattı. Çocukları düşünen, onların eğlenmeyi özlediğini düşünerek bu fikri ortaya atan her kimse ALKIŞI HAK ETTİ. 

 

Festivalin amacı olan halk ile sanatçıyı buluşturma noktasında protokol sandalyelerini sahne önünden alarak yan tarafta kurulmasını isteyen her kimse ALKIŞI HAK ETTİ. 

 

3 gün boyunca gece gündüz sahada olan, en güzel şekilde ev sahipliği yapan Germencik Belediyesinin başta Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü olmak üzere, Zabıta Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü çalışanları ALKIŞI HAK ETTİ. 

 

Emniyetin ve asayişin sağlanmasında büyük emek veren Germencik İlçe Emniyet Müdürü Ömüray Bozkurt ve tüm teşkilatı, Germencik İlçe Jandarma Komutanı Serkan Nacar ve tüm teşkilatı ALKIŞI HAK ETTİ.  

 

Eksikler yok muydu? Elbette vardı. Ancak bunları da her birimin müdürü kendisi gördü ve anında müdahalede bulundu. Bence göze batacak festivale gölge düşürecek eksikte değildi bu eksiklikler. Bunlarda Atalarımızın her zaman ifade ettiği gibi nazar boncuğu olsun diyeceğimiz tarzda eksikliklerdi.

 

Önümüzdeki yıllarda bu eksiklerin önüne geçilmesi adına şimdiden çalışmaya başlamışlardır. Doğruları ve yalnışları elbette masaya yatırmışlardır.

 

Benim izlenimim ile çok büyük etki edecek eksikler yoktu. Emeği geçen herkese, Germencik halkına yaşattıkları bu güzel 3 gün için teşekkür ediyorum. 

 

Unutmadan en büyük alkışı hak ettiğini düşündüğüm isimler ise Festivaline, İncirine sahip çıkan Germencikliler oldu. Germencik halkı bence EN BÜYÜK ALKIŞI HAK ETTİ. 

 

Festivalin 18'ncisini geride bıraktık nice 18 festivaller yapılması dileğiyle...