GÜNDEM Haber Girişi : 12 Ağustos 2022 18:27

GERMENCİK ZİRAAT ODASININ YENİ HİZMET BİNASININ AÇILIŞINA YOĞUN İLGİ

GERMENCİK ZİRAAT ODASININ YENİ HİZMET BİNASININ AÇILIŞINA YOĞUN İLGİ
Germencik Ziraat Odası'nın yeni hizmet binasının açılışı bugün gerçekleşti.

Açılış töreninde yoğun katılımcıya ev sahipliği yapan Germencik Ziraat Odası, Yedieylül Mahallesi, Maraşal Sokak üzerinde yer alan, 550 metre genişliğindeki yeni binasında Germencikliler'e hizmet vermeye devam edecek. 
Germencik Ziraat Odası'nın açılış törenine Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Germencik Kaymakamı Turgay Gülenç, MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Burak Pehlivan, Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, İYİ Parti İl Başkanı Recep Taner, MHP İl Başkanı Haluk Alıcık, Aydın Ticaret Borsası Başkanı Fevzi Çondur, Aydın Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, ziraat odası başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.


GERMENCİK'TE TARIM POTANSİYELİ DAHA ÜST NOKTALARA TAŞINACAK


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, açılışa katılan herkese teşekkür eden Germencik Ziraat Odası Başkanı Şahabettin Çapakçıoğlu, Germencik'in incirin anavatanı olduğunu vurgulayarak 2022 yılı incir sezonunun üreticiler için hayırlı ve bereketli olmasını diledi. 
Var olan tarımsal potansiyeli ile Aydın'ın yerli üretim açısından önemli bir seviyede olduğunu ifade eden Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, "Germencik,  %70'i tarımsal potansiyeli olan arazilere sahip. Germencik bu bağlamda incirde Aydın'da ikinci, pamukta dördüncü, yağlık zeytinde de sekizinci sırada yer almaktadır. Böylesine önemli büyük potansiyellere sahip olan ilçemizin tarım potansiyelini daha üst noktalara taşıma adına ziraat odamızın önderliğinde, başta tarım il müdürlüğümüz olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarımızla birçok çalışma yapılıyor, yapılmaya da devam edilecek. Temennimiz üreticimizin ürettiği ürünün karşılığını alabilmesi ürünlerimizin ihraç edilerek daha fazla gelire dönüşmesi." dedi. Aksoy, Germencik Ziraat Odası yeni hizmet binasının açılışında emeği geçen ve katılım gösteren herkese teşekkür etti. Vali Aksoy, konuşmasının ardından katılım gösteren protokol üyeleri ile birlikte yeni hizmet binası için açılış kurdelesini kesti.