GÜNDEM Haber Girişi : 22 Ocak 2021 11:27

GERMENCİK ZİRAAT ODASI ÇİFTÇİLERE İNCİR VE ZEYTİN FİDANI DAĞITTI

GERMENCİK ZİRAAT ODASI ÇİFTÇİLERE İNCİR VE ZEYTİN FİDANI DAĞITTI
Germencik Ziraat Odası Başkanlığı 7 bin çiftçiye zeytin ve incir fidanı dağıttı.

Germencik Ziraat Odasın Başkanı Şahabettin Çapakçıoğlu her yıl gerçekleşen zeytin ve incir fidanı satışını bu yılda gerçekleştirdiklerini yaklaşık 7 Bin adet zeytin ve incir ağacı fidanı satışa sunduklarını ifade etti. Çapakçıoğlu “Çiftçilerimiz odamıza başvurarak ihtiyaçlarını belirtiyor ve istedikleri adette zeytin ve incir fidanını onlar adına temin ediyoruz.

Germencik Ziraat Odası Başkanlığı’nın bahçesinde düzenlenen etkinlikte Oda Başkanı Şahabettin Çapakçıoğlu, gazetecilere, maliyeti düşük olan 4 bin adet sarılop incir ile 3 bin adet zeytin fidanı dağıtımı gerçekleştirdi.

Kar amacı gütmediklerini belirten Germencik Ziraat Odası Başkanı Şahabettin Çapakçıoğlu, toptan fiyata aldıkları fidanı, maliyetine sattıklarını ifade etti.  Çapakçıoğlu “Piyasada 18 liradan satılan fidanları burada 13 liraya satıyoruz. İncirin anavatanı Germencik’te çiftçilere maliyeti en ucuz olacak şekilde fidan dağıtıyoruz. Piyasadan araştırma yaparak en uygununu bulup ilçemize getirdik. Getirdiğimiz bu fidanlarla üreticilerimiz, fidan başı 4 - 5 liralık bir kar sağlıyor. Sadece çiftçimize hizmet amacıyla bu hizmeti yerine getirdik. Geçtiğimiz yıl başlattığımız çalışmayı geleneksel hale getirip, gelecek yıllarda da dağıtacağız. Rağbet çok, çiftçilerimiz de bundan oldukça memnun.”

Üreticilerden Feyzullah Danacıoğlu, Oda yönetimine teşekkür etti. Özcan Erdoğan da fiyatların uygun olmasından dolayı 105 adet zeytin fidanı aldığını ifade ederken Ziraat odası Başkanlığına çalışmadan dolayı teşekkür etti.