GÜNDEM Haber Girişi : 10 Ağustos 2021 17:59

GERMENCİK'TE YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

GERMENCİK'TE YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI
Aydın’ın Germencik ilçesinde zeytin ve incir ağaçlarının bulunduğu alanda yangın çıktı. Yangın İtfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi soucu kontrol altına alındı.

Olay, Germencik Alangüllü Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre kuru otların bulunduğu makilik alanda başlayan yangın kısa sürede bölgede zeytin ve incir ağaçlarının bulunduğu özel şahısların arazisine sıçradı. Yangının çıkış nedeni bilinmezken bölgede bir anda yükselen dumanları gören vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Orman İşletme Aydın Müdürlüğü ekipleri ve jandarma ekipleri sevk edildi. Alevlere müdahale eden ekipler, yangını kontrol altına alarak soğutma çalışmalarına başladılar. İtfaiye ekiplerinin yanı sıra bölgede su tankerleri ile vatandaşlarda hazır bulundu. Aydın Büyükşehir Belediyesine bağlı su tankerleri, Germencik Belediyesine bağlı iş makinaları, ve özel işletmelere ait iş makinaları ile de yangına müdahale edildi. Yangının etkili olduğu alanda yaklaşık 80 dönüm arazi içerisinde bulunan zeytin ve incir ağacı ile 150 kovan arı da zarar gördü. 

Germencik Kaymakamı Ayhan Işık, Germencik İlçe emniyet Müdürü Ömüray Bozkurt, Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş yangın bölgesinde çalışmaları yakından takip ettiler.