GÜNDEM Düzenleme Tarihi : 15 Eylül 2020 16:38 Haber Girişi : 15 Eylül 2020 16:48

GERMENCİK'TE MÜZİSYENLER, ORGANİZASYONCULAR, PASTACILAR VE ÇİÇEKÇİLERDEN ORTAK BASIN AÇIKLAMASI

GERMENCİK'TE MÜZİSYENLER, ORGANİZASYONCULAR, PASTACILAR VE ÇİÇEKÇİLERDEN ORTAK BASIN AÇIKLAMASI
Germencik'te faaliyet gösteren müzisyen ve organizasyoncular pandemi dolayısı ile yasaklanan düğünlerin ardından bir basın açıklaması yaparak açık olan AVM, tatil köyleri, otellerde eğlence merkezleri üzerinden eleştiride bulundular.

Basın açıklamasında müzisyenler ellerinde "İptal etme tedbir al" ve "Vergi, Kredi, Kira borcumuz var" yazılı pankartlar açarken açıklama öncesinde davul çalarak seslerini duyurmaya çalışan müzisyenlerin yanında organizasyoncular, çiçekçiler ve pastacılar da yer aldı. 

Müzisyen Özgür Ali Özkan ve Ali Torlup açıklamalarında "Kıymetli Basın Mensupları, Saygı Değer Müzik Emekçisi kardeşlerim, arkadaşlarım; Pandemi sebebiyle alınan tedbirler çerçevesinde müzisyenler olarak maddi manevi büyük bir sıkıntıya düşmüş bulunmaktayız. Bizler önlemlerin alınmasına ve bu virüs illetinin ortadan kaldırılmasına karşı değiliz. Ancak ailelerimizi, çocuklarımızı kısacası bizleri göz ardı ederek alınan müzik yasağı ile ilgili tedbirler bıçağı kemiğe dayamış durumda. Pandemi sebebiyle çektiğimiz sıkıntılar son olarak yayınlanan tedbirler ile iyice içinden çıkılmaz bir duruma yol açmış, müzik yasağı ile gerek düğün müzisyenleri, gerek mekanlarda bu işten ekmeğini çıkaran arkadaşlarımız için tam bir felaket olmuştur. Maddi ver manevi olarak zor günler geçiriyoruz. Bir çok arkadaşımız kepenk kapattı bir çoğumuz ise kapatmak üzere. Bu aynı zamanda evlerine ekmek götüren bir çok insanın da işsiz kalması, maddi sıkıntılar sebebiyle aile bağlarının zarar görmesi de demek. Müziğe yönelik uygulanan tedbirler sadece müzisyenleri değil, düğün salonu sahipleri, pastacıları, fotoğrafçıları, organizasyoncuları kısacası çok geniş bir kitleyi etkilemektedir. Bizler düğünlerde uygulanan müzik yasağına anlam veremiyor, gelin damadın oynaması, dans etmesinin bile yasak olmasının sebebini sormak istiyoruz. AVM, tatil köyleri, otellerde eğlence ve sosyal hayat tüm hızıyla devam ederken bir insanın hayatındaki en önemli günlerden birisi olan düğünlerini sessiz sedasız bir şekilde gerçekleştirmelerini beklemenin mantığını idrak edemiyoruz. Müzik yasağı ile ilgili düzenlemenin tekrar gözden geçirilmesini, bu işten ekmek yiyen bağlı tüm sektörlerdeki abilerimizin, kardeşlerimizin, arkadaşlarımızın kısacası emekçisinden işverenine herkesin içinde bulunduğu zor durumu görmelerini istirham ediyoruz. Faturalarımız, kiralarımız, kredilerimizi ödeyemez evimize ekmek götüremez durumdayız. Ve artık dayanma gücümüz kalmadı. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere devlet büyüklerimizden, milletvekillerimizden, bakanlarımızdan kısacası bu konuda yetkili herkesin bu feryadımızı duymasını istiyoruz. Tüm kamuoyuna saygılarımızla sunarız" ifadelerini kullandılar.