GÜNDEM Haber Girişi : 19 Eylül 2022 18:19

Germencik’te Gaziler Günü Kutlandı

Germencik’te Gaziler Günü Kutlandı
Aydın’ın Germencik ilçesinde Gaziler Günü törenlerle kutlandı.

Germencik Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende Germencik Kaymakamı Turgay Gülenç, Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, Gazilerle birlikte Atatürk Anıtı’na çelenkler koydular. Saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı eşliğinde göndere Türk Bayrağı çekildi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Aziz Şahin yaptı. Şahin konuşmasında, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde esaret altında yaşamaktansa her zaman ölmeyi tercih eden Türk Milleti Çanakkale’den Sakarya’ya kadar bütün cephelerde birçok evladını şehit vererek bu amaca ulaşmıştır.  Bugün şanlı bayrağımız, ülkemizin her köşesinde gururla dalgalanıyorsa, İstiklal Marşımız vatan semalarında yükseliyorsa, Türk Milleti birlik beraberlik içerisinde daha müreffeh yarınlara koşuyorsa, bunu siz kahraman gazilerimize borçluyuz. Toprak, su ile yoğrulduğunda çamur, kan ile yoğrulduğunda ise vatan olur. Türk vatanı Türk’ün kanıyla sulanarak yoğrulan bir coğrafyanın adıdır.” sözlerine yer verdi.

Törene katılan Gaziler, İlçe Kaymakamı Turgay Gülenç, Belediye Başkanı Fuat Öndeş, İlçe Jandarma Komutanı Üst Teğmen Salih Demirtaş, İlçe Emniyet Müdürü Ali İhsan Özçelik, gazi ve şehit aileleri siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, askerler  ve vatandaşların bulunduğu yemekte birlikte yemekte bir araya geldiler.