GÜNDEM Haber Girişi : 12 Şubat 2021 14:04

Germencik'te drone ile ilaçlama çalışmaları başladı

Germencik'te drone ile ilaçlama çalışmaları başladı
Aydın’ın Germencik ilçesinde İlçe Ziraat Odası Başkanlığı aracılığıyla arazilerde, drone ile ilaçlama çalışması başlatıldı.

Germencik Ziraat Odası Başkanı Şahabettin Çapakçıoğlu, gazetecilere, araç girişinin mümkün olmadığı ve engebeli arazilerde, insansız hava aracı drone ile ilaçlama yapıldığını bildirdi.

Uygulanan yöntemle zamandan ve ilaçtan tasarruf yapıldığını ifade eden Çapakçıoğlu, 20 litrelik ilaç deposuyla, 6 dönüm arazinin, ilaçlandığını kaydetti.

Dekar başı ilaçlamanın 12 lira olduğunu aktaran Çapakçıoğlu, günde 400 dekar arazinin ilaçlanabildiğini söyledi. Teknolojiyle Germencikli çiftçilerin buluştuğunu aktaran Çapakçıoğlu, şöyle devam etti:

“Üreticilerimiz teknoloji sayesinde ürünlerini daha iyi şekilde yetiştireceklerdir. Biz de Ziraat Odası Başkanlığı olarak çiftçilerimize daha iyi hizmet edebilmek için bu uygulamayı başlattık. Bu sayede yüzde 30 oranında ilaç tasarrufu yapıyoruz. Yağışların bol olduğu süre içerisinde de traktörlerimizle giremediğimiz arazilerimize drone ile girerek ilaçlama yapıyoruz.”

Çapakçıoğlu, çiftçilerin Odaya başvurmaları durumunda arazilerinde ilaçlama yapılacağı bildirdi.