GÜNDEM Haber Girişi : 18 Mart 2022 11:55

GERMENCİK’TE ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİ

GERMENCİK’TE ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİ
Germencik'te 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıldönümü ve Şehitleri Anma günü Töreni gerçekleşti.

Germencik'te 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıldönümü ve Şehitleri Anma gününde ilk Tören Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına Kaymakamlık, Belediye ve Şehit Ailelerinin Çelenk sunumuyla gerçekleşti. Saygı duruşu İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağının Göndere çekilmesi sonrasında İlçe Jandarma Komutanı J.Yzb. Serkan Nacar günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştirdi. Nacar "Sızlasa da gönüller, düşlerin yasında, koşar adım gitmeli onların arkasından. Kahramanlık içerek acı ölüm tasından, ileriye atılmak ve sonra da dönmemektir" şiiri ile konuşmasına başlarken şu ifadelere yer verdi.

"Bugün burada bir daha dönemek üzere gidenlerin tarih yazdığı en gerçek, en şerefli kahramanlarını yad etmek ve Çanakkale şehitlerimizi hatırlamak üzere buradayız. Barutun kanla, kanın canla, canın vatan ve bayrak uğruna destanlaştığı gündür. Bugün Malazgirt'te, Kosova'da, İnebolu'da, Yemen'de, Sarıkamış'ta, Çanakkale'de, Irak'ta, Hakkari'de, Suriye'de vatanı uğruna şehit olan silah arkadaşlarımızın günüdür. Bayraklar memleket ufkunu baştan başa donatıyors, sen göğsünü siper etiğin içindir düşmana. Sen canınla beslediğin içindir toprağı. Her 18 Mart geldiğinde başımız minetle eğilirken, övünçe doluyor göğsümüz. Aziz hatıralarınızı grurla yad ediyoruz" dedi.

Törende İlçe Kaymakamı Turgay Gülenç, Belediye Başkanı Fuat Öndeş, Siyasi partilerin başkanları ve yönetimleri, Daire Amirleri, Sivil Toplum Temsilcileri ve Vatandaşlar yer aldı.