GÜNDEM Haber Girişi : 27 Mayıs 2020 19:27

Germencik'te 29 Mayıs'ta hangi camilerde Cuma Namazı Kılınacak

Germencik'te 29 Mayıs'ta hangi camilerde Cuma Namazı Kılınacak
Koronavirüs tedbirleri kapsamında bilindiği üzere cami ve mescitlerde cuma namazı kılınamıyordu. İkinci normalleşme takvimi içerisinde bazı cami ve mescitlerde cuma namazı kılınması kararlaştırıldı.

Bilindiği üzere Corona tedbirleri kapsamında bir süredir camilerde Cuma namazı kılınamıyordu. İkinci normalleşme takvimi ile birlikte yeniden Cuma namazı kılınabilecek. Peki, Germencik'te Cuma namazı kılınacak camiler HANGİLERİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısında, cami ve mescitlerin cemaatle ibadete açılmasına yönelik alınacak tedbirlerin değerlendirildiği belirtilen genelgede, Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda, 29 Mayıs Cuma günü belirlenecek kurallar çerçevesinde öğle, ikindi ve cuma namazlarının camilerde cemaatle kılınabileceği kararı alındığı ifade edildi.

HANGİ CAMİLERDE CUMA NAMAZI KILINACAK?

Cuma namazları sosyal mesafe kuralına uyularak camilerin içinde değil dışında kılınacak. Bu nedenle avlusu olan ve çevresi sosyal mesafe kurallarına riayet edilerek cemaatle namaz kılmaya müsait olan camilerde sadece Cuma namazı kılınabilecek. Avlusu olmayan camilerde ise Cuma namazı kılınmayacak. Buna göre Germencik merkez ve mahallelerde namaz kılınabilecek 32 caminin isimleri şu şekilde:

Çarşı Camii (Sarı Hatun), Şeyh Mehmet Camii, Bilal Habeşi Camii, İstasyon Camii, Yeni Camii, Meşeli Mh. Camii, Dereköy Mh. Camii, Uzunkum Mh. Camii, Dampınar Mh. Camii, Kızılcapınar Mh. Camii, Gümüşyeni Mh. Camii, Hıdırbeyli Mh. Camii, Ömerbeyli Mh. Camii, Ortaklar Mh. Çarşı Camii, Ovakaraağaçlı mh. Camii, Ortaklar Mh. Yeşiltepe Camii, Balatçık Mh. Camii, Kızılcagedik Mh. Camii, Neşetiye Mh. Camii, Alangüllü Mh. Camii, Selatin Mh. Camii, Dağkaraağaç Mh. Camii, Üzümlü Mh. Camii, Tekin Mh. Camii, Turanlar Mh. Camii, Neşetiye Mh. Camii, Moralı Mh. Camii, Hıdırbeyli Mh. Camii, Gümüşköy Mh. Camii, Mursallı Mh. Camii, Reisköy Mh. Camii, Kurtuluş Camii, 

Cuma günü Cuma Namazının camii dışında kılınacağı camiiler ise; 

Ortaklar Dörtyol camii-Murat İrem Delgen Ortaokulu bahçesi, 

Ortaklar Yeni Camii-Kurtuluş İlk Okulu bahçesi, 

Müftülük Site Camii-Müftülük Bahçesi

Dağyeni Mh Camii-Camii yanındaki park alanı

Bozköy Mh. Camii-Bozköy Pazaryeri

Çamköy Mh. Camii-Çamköy İlk Okulu bahçesi

Adabelen mescidi-Ortaklar Fen Lisesi bahçesi

Ortaklar Köprübaşı Camii-Naipli Mh. Parkı

Haber Ziya KARAPELİT


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.