GÜNDEM Düzenleme Tarihi : 12 Ağustos 2020 23:53 Haber Girişi : 13 Ağustos 2020 00:20

Germencik İYİ Partide istifalar durdurulamıyor./İstifaların Sebebi Baltacı mı?

Germencik İYİ Partide istifalar durdurulamıyor./İstifaların Sebebi Baltacı mı?
Germencik' te Sabahat Baltacı'nın İlçe Başkanlığı görevine gelmesinin ardından yaprak dökümü başlayan İYİ parti'de bir istifa haberi daha gündeme düştü.

Germencik İYİ Parti ilçe yönetiminde yer alan, yerel yönetimler başkan yardımcılığı görevini yürüten Mehmet Salman 17 Temmuz tarihinde "Parti içinde Kişisel hesaplar ve şahsi planlar" olduğunu iddaa ederek partisinden istifa etmişti. Salman'ın istifasının ardından ise İlçe sekreteri, ilçe seçim kurulu üyesi ve gençlik politikalarından sorumlu ilçe başkan yardımcılığı görevlerini yürüten Umut Ars "Kimseye boyun eğmemi, haksızın karşısında el pençe divan durmamı istemeyeceksiniz" İfadelerini kullanarak 22 temmuzda istifasını vermişti. 

GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI DA İSTİFA ETTİ

İstifaların devamında dün akşam saatlerinde İYİ Parti Germencik İlçe Gençlik Kolları kurucu Başkanlığı Görevini yürüten Muzaffer Akdağ "ilçe yönetiminin pervasızlığı ve tek adamlık rejiminden kopamaması" nedeni ile istifa ettiğini duyurdu. Akdağ sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla "Bir kez daha gördük ki yalancılar, iftiracılar, liyakat ile uzaktan yakından alakası olmayanlar her ortamda olduğu gibi siyasette de muhteber.... Hayatımın hiç bir döneminde eğilmedim, eğilmeye de hiç niyetim yok... Bu vesile ile 03.01.2020 tarihinden bu güne layığı ile sürdürdüğüm İyi parti Germencik İlçe Gençlik Kolları kurucu Başkanlığı Görevimi mevcut ilçe yönetiminin pervasızlığı ve tek adamlık rejiminden kopamaması nedeni ile kendi isteğim ile sonlandırıyorum.. Duyrulur..!" ifadelerini kullandı. Gençlik Kolları Başkanlarının istifa ettiğini öğrenen İYİ Parti Gençlik Kolları Başkan vekilleri Cezmi Öztoprak ve Hüseyin Çoban'ın yanı sıra ilçe Gençlik Kollarından Burcu Sarıkaya, Duygu Sargın, Ramazan Sargın, İpek Sarıışık, İbrahim Eber, Hüseyin Çoban, Sebhia Deren, Sinan Barkut, Vedat Temel, Recep Akdağ, Fatma Akdağ'ın da partiden istifa ettikleri iddaa edildi.

Akdağ ve partili gençlerin istifasının İYİ Parti Aydın İl Başkanlığı ve Gençlik Kolları İl Başkanlığında şok etkisi yarattığı, istifaların sebebinin ise İlçe Başkanı Sabahat Baltacı'nın tavır ve davranışlarının neden olduğu öğrenildi.