GÜNDEM Düzenleme Tarihi : 05 Ocak 2021 17:41 Haber Girişi : 05 Ocak 2021 17:42

GERMENCİK BELEDİYESİ OCAK AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

GERMENCİK BELEDİYESİ OCAK AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ
Germencik Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısı bugün Belediye Konferans salonunda gerçekleşti.

Germencik Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısı bugün Belediye Konferans salonunda gerçekleşti. Toplantıda 7 gündem maddesi görüşülerek karara bağlanırken alınan kararlar içerisinde esnafı ve belediye personelini sevindiren maddelerde yer alırken görüşülen maddelerin hepsi oy birliği ile kabul edildi.

 

Toplantı 2020 yılının meclis karar özetinin okunması ile başladı. Belediye meclisinin 2021 yılı çalışma takviminin belirlenmesinin ardından  denetim komisyonu oylaması gerçekleşti. Gizli yapılan oylamada Abdullah Acar 15 oy, Murat Karabulut 15 oy, Hicran Tütüncü 14 oy alarak Denetim Komisyonuna seçildiler. 4. maddede Sözleşmeli personele 2021 yılında ödenecek ücretler görüşülmesinin ardından 5. kararda zabıta personeline 2021 yılında verilecek fazla mesai ücreti görüşülerek karara bağlandı.

ESNAFA KATI ATIK DESTEĞİ

Ocak ayı meclis gündeminin 6. maddesinde Temizlik İşleri Müdürlüğünün 2021 Mali Yılı Gelir Ücret tarifesinde sanayi dükkanlarından alınan 550 TL'lik katı atık ücretinin 281,50 TL'ye indirilmesi komisyonda görüşülmesinin ardından oy birliği ile karara bağlandı. Karar sonrası Mesudiye ve Ortaklar mahallesinde bulunan sanayi dükkanlarında 2021 yılında alınacak katı atık ücreti 281,50 TL olarak belirlendi.

BELEDİYE TAŞINMAZLARINDA KİRA ÖDEMELERİ ERTELENDİ

Meclis toplantısının son gündem maddesinde yer alan "Koronavirüs kapsamında Belediye taşınmazlarının kiralanmasından kaynaklanan alacakların ertelenmesi" konusu komisyon tarafından görüşülerek kabul edildi. Toplantının 7. maddesine istinaden Faaliyeti durdurulan ve faaliyette bulunmayan işletmelerden faaliyette bulunmadığı dönemler için bu süre kadar kira sözleşmelerinin uzatılması ve faaliyette bulunmadıkları dönemlerin kiralarının ertelenmesi konusu karara bağlandı. Toplantının sonunda ise Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş'e 49. yaş günü dolayısı ile personel tarafından sürpriz doğum günü gerçekleştirildi.