GÜNDEM Haber Girişi : 08 Mart 2022 19:50

Germencik Belediyesi'den 8 Mart'a Özel Açılış

Germencik Belediyesi'den 8 Mart'a Özel Açılış
Germencik Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan kültür, sanat ve spor merkezi ile kadın danışma ve dayanışma merkezleri hizmete açıldı.

Germencik Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan kültür, sanat ve spor merkezi ile kadın danışma ve dayanışma merkezleri hizmete açıldı. Açılışta konuşan Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, büyükşehir belediye başkanı Özlem Çerçioğlu ile omuz omuza vererek ilçeye hizmet kazandırdıklarını kaydetti.

Aydın’ın Germencik ilçesinde Germencik Belediyesi tarafından kadınlara ve öğrencilere zamanlarını verimli şekilde değerlendirmeleri amacıyla 3 kattan oluşan iki merkezin açılışı yapıldı. Kültür, sanat ve spor merkezi ile kadın danışma ve dayanışma merkezi olarak açılışı gerçekleştirilen iki merkez için Camikebir Mahallesi’nde tören düzenlendi. Açılış töreninde konuşan Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, güzel eserler ortaya koyduklarını belirterek, “Germencik’in ihtiyacı olan spor, kadın dayanışma ve danışma merkezimizin ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Böylesine anlamlı bir günde kadın bir başkanla omuz omuza olmaktan çok mutluyum. Güzel eserler yapıyoruz, güzel hizmetler veriyoruz.” diye konuştu.
OTİZM MERKEZİ MÜJDESİ
Başkan Öndeş’in ardından kürsüye çıkan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da iki merkezin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde açılışının gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti anlattı. Öndeş’in çalışkanlığının Germencikliler adına gurur verici olduğunu vurgulayan Çerçioğlu ilçeye, otizm merkezinin de yapılacağını kaydederek, şöyle devam etti:
“Size bir müjde daha vermek istiyorum. Başkanımızın talebi üzerine Germencik’te otizm merkezi hayata geçireceğiz. Bunun da 4-5 ay sonra açılışını yapacağımızı ümit ediyorum. Bu müjdeyi de özel bir günde vermek istedim. Yer tahsisini belediye bize verdi, inşaatını biz yapıyoruz.” 
ÜRETİCİMİZİN, ÇİFTÇİMİZİN YANINDA OLDUK
Üreticilerin zor günlerden geçtiğini işaret eden Çerçioğlu, üreticilere yönelik yapılan çalışmaları anlattı. Germencik Belediyesi’yle birlikte üreticiye yapılan desteği vatandaşlara anlatan Çerçioğlu, “
Çiftçilerimizin gerçekten zor durumda olduğunu görüyorum. Biz Büyükşehir Belediyesi ve Germencik Belediye başkanımızın desteğiyle beraber 472 büyükbaş hayvan üreticisine yem desteği sağladık, bu desteği sağlamaya da devam edeceğiz. Üreticimizin, çiftçimizin yanında olduk. Bu zor günlerinizde çok değerli belediye başkanımla beraber yanınızdayız.” dedi
Çerçioğlu, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye 86 milyonluk yatırım yapıldığını anlattı. 
“ÜMİDİNİZİ KAYBETMEYİN ÇOK AZ KALDI”
Yerel seçimlerde kendilerine destek olan vatandaşlara teşekkür eden Çerçioğlu, “Ümidinizi kaybetmeyin. Çok az kaldı. Hep beraber daha güzel günlerde daha güzel icraatlarla sizlere hizmet etmekten gurur duyacağız. Ben bir kere daha Aydın ve Germencik halkına sonsuz teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Seçimde bizlere güvendiniz, bizlere oyunuzu verdiniz. Hepinizden Allah razı olsun. Biz hiçbir zaman hiç kimseyi ayrıştırmadık, kutuplaştırmadık. Eşit davrandık, eşit davranmayı devam edeceğiz. Birliğimizi beraberliğimizi hiç kimse bozamaz.” İfadelerini kullandı.
“KUTLAMIYORUM, KUTLAYAMIYORUM”
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayamadığını kaydeden Çerçioğlu, “Ülkemin tüm güzel kadınların gününü kutlamak isterdim fakat her gün bir kadın maalesef üzülerek ifade ediyorum, katlediliyor. Bundan dolayı kutlamıyorum, kutlayamıyorum. Önümüzdeki süreçte parlamentoda gerekli yasalar çıkartılacak ve kadınlar da temek hakları olan yaşam haklarını elde edeceğini ümit ediyorum.” şeklinde konuştu. 
Konuşmaların ardından Çerçioğlu ile Öndeş, el ele vererek, birlik mesajı verdi. Açılışın ardından Çerçioğlu ve Öndeş ile birlikte davetliler, açılışı gerçekleştirilen iki merkezi gezdi.
Açılışa CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, CHP Aydın Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Özdemir ile çok sayıda davetli katıldı.