GÜNDEM Haber Girişi : 16 Nisan 2020 00:45

Genç Çiftçi Projesinden Aldığı Destekle İstiridye Mantar yetiştirmeye başladılar

Genç Çiftçi Projesinden Aldığı Destekle İstiridye Mantar yetiştirmeye başladılar
Aydın İncirliova ilçesi İkizdere Mahallesinde oturan Şeyma Efe Erkap, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından Genç Çiftçi Projelerinin desteklenmesi programından 2017 Yılında aldığı 30 Bin TL. Hibe Destekle İstiridye Mantarı Serası kurdu.
Aydın İncirliova ilçesi İkizdere Mahallesinde oturan Şeyma Efe Erkap, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından Genç Çiftçi Projelerinin desteklenmesi programından 2017 Yılında aldığı 30 Bin TL. Hibe Destekle İstiridye Mantarı Serasını kurdu. Eşi Olcay Erkap ile birlikte üretim yapıp piyasaya 8 Ton Mantar satan Şeyma Efe Erkap "Amacımız Devletten yeniden destek alıp, Seraları çoğaltıp markalaşarak paketleme yapmak" dedi.

Devletten aldığı Hibeyle kurdukları İstiridye Mantar Serasından sağladıkları gelirle geçimlerini sağlamaya çalışan Erkap ailesi Genç çiftçi projesi kapsamında aldıkları Hibeyle kurdukları bu seraları daha da çoğaltarak Kooperatifçiliğe kadar götürmek amaçlarında olduklarını ifade ettiler. Şeyma Efe Erkap yaptığı açıklamada "Eşimle Evlendikten sonra Germencik Halk Eğitim Merkezinde bu tur Mantarların Kursuna katıldık. Kurs devam ederken Genç Çiftçi projesine yazıldık. Ve buradan 30 bin lira hibe aldık. Üzerine de biz 20 Bin TL. Koyduk ve bu Serayı kurduk. 8 Ton üretim kapasitemiz var. İlk yıl Satışlarımız çok iyiydi. Ama bu yıl nedense bu Yeni Tip Covid 19 Koronavirüs tedbirleri kapsamında satışlarımız biraz durakladı. Buda pazarların çoğu açık olmamasından kaynaklanıyor. Bu yüzden çok mağduruz. Eğer işlerimiz düzgün giderse Devletimizden yine Kredi alabiliriz Seralarımızı çoğaltabiliriz. Daha önce Devletten aldığımız bu Hibe bizim için bir ek gelir oldu. Başkalarına da bu işi yapmalarını tavsiye ederiz. Çoğalırsa Kooperatifleşmeye kadar gideriz. Kısacası kendi markamızı yaratmak istiyoruz dedi.

Eşi Olcay Erkap ise "Eşimle beraber çalışıyoruz. Bizim ürettiğimiz Mantarlardan İnsanlara zarar verecek hiçbir kimyasal ilaç yok. Besin değeri yüksek bir Mantar türü bu. Bunun ilacı nem ve Sıcaklık. Devletten isteğimiz bize bu süreçte destek vermeleri. Amacımız bunları çoğaltıp markalaştırıp hem piyasaya hem de büyük Süper Marketlere pazarlamak" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.