GÜNDEM Haber Girişi : 19 Mart 2020 00:10

Erdoğan’dan Ekonomik Tedbir Paketi

Erdoğan’dan Ekonomik Tedbir Paketi
Korona virüs zirvesinde önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özellikle iş dünyasını yakından ilgilendiren ekonomik tedbir paketini açıkladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çankaya Köşkü’nde yapılan korona virüs zirvesinde önemli açıklamalarda bulundu. Zirveye Bakanlar, iş dünyasından yöneticiler ve ilgili kurumların temsilcileri katıldı.
Zirvede çok önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, özellikle yaşanılan süreçte korona virüsünün yarattığı ekonomik sıkıntıların piyasaya, üretime ve istihdama olumsuz etkilerini azaltmak amacıyla iş dünyasına yönelik çok önemli kararlar aldıklarını belirtti. Erdoğan ulusa sesleniş konuşmasında “Küresel, ekonomik, siyasi ve sosyal düzen de köklü değişiklikler yaşanması muhtemel yeni bir döneme giriyoruz. Türkiye'nin bu fotoğraf için avantajlı bir yerde durduğuna inanıyorum” dedi.
Hastalığın çıktığı ilk günden itibaren süreci tüm boyutları ile takip ettiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Covid-19 ilk çıktığı günden itibaren arkadaşlarımız sürecin diğer boyutlarının yanı sıra ekonomik etkilerini yakından takip ediyorlar. Ülkelerin aldığı önlemler yaşanan ekonomik türbülansa karşı geliştirdikleri yöntemleri tek tek analiz ediyorlar. Özellikle de ekonomi yönetimi ile ilgili bakanlar ve kurumlar tüm iş dünyasının taleplerini ve öngörülerini toplayarak hazırlıklar yapıldı ve bir yol haritası belirlendi” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gelişmelere göre sınavların ileri bir tarihe ertelenmesini gündemlerine alabileceklerini söyledi. Erdoğan ayrıca 20 bin öğretmen atamasını da gerçekleştirdiklerini söyleyerek istihdam konusunda kimsenin endişe etmemesini belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ulusa sesleniş konuşmasının ardından iş dünyasına yönelik 19 maddelik kapsamlı ekonomik tedbir paketini açıkladı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.