GÜNDEM Haber Girişi : 16 Mayıs 2021 14:28

DRONE DESTEKLİ DENETİMLER DEVAM EDİYOR

DRONE DESTEKLİ DENETİMLER DEVAM EDİYOR
Ramazan Bayramının sona ermesi ve tam kapanma döneminin son günü dolayısı ile iller arasında kontrol noktalarında kolluk kuvvetleri denetimleri sıklaştırdı.

Yeni tip Korona virüs (Covid-19) ile mücadele tedbirleri kapsamında uygulanan 17 günlük tam kapanma sona ererken denetimler sürdürülüyor. İçişleri Bakanlığı genelgesi ile başlayan tam kapanma döneminin son gününde İzmir ve Aydın'ı birbirine bağlayan Otoban giriş ve çıkışlarının yanı sıra bazı kontrol noktalarında da denetimler sıklaştırıldı. Aydın'da emniyet güçleri kent merkezinin yanı sıra şehir giriş ve çıkışlarında yasaktan muaf olmadığı halde dışarıda olanlara gerekli cezai işlemleri uygularken, diğer bir yandan da vatandaşlara tedbirler konusunda daha duyarlı olmaları yönünde uyarılar yapıyor.

Aydın İzmir Otobanı Selatin Tüneli giriş ve çıkılarında Jandarma ve Emniyet güçleri ortaklaşa yürüttükleri denetimlerde İzmir'den Aydın istikametine ve Aydın'dan İzmir İstikametine giden vatandaşlara evrak kontrolü gerçekleştirdi. Kontrollerde şüphelendikleri araçlarda arama da yapan emniyet güçleri yasağın sona ereceği 17 Mayıs Saat: 05:00'a kadar denetimlerini sürüdürecek. 

Selçuk-Aydın yolu Ortaklar denetim noktasında da drone destekli olarak Asayiş ve tafik kontrolü gerçekleştiren ekipler trafik kurallarını ihlal eden sürücülere 10 bin 584 lira ceza keserken araçlarda arama yapıldı.