GÜNDEM Haber Girişi : 04 Şubat 2023 19:15

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AYDIN’DAN SESLENDİ “14 MAYIS, KEMAL'İN BAY BAY KEMAL OLACAĞI GÜNDÜR"

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AYDIN’DAN SESLENDİ “14 MAYIS, KEMAL'İN BAY BAY KEMAL OLACAĞI GÜNDÜR
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kent Meydanı’nda vatandaşlarla bir araya geldi. Aydın’da yapımı tamamlanan 92 projenin de toplu açılışını gerçekleştiren Erdoğan’a gösterilen ilgi yoğundu.

“SİZİNLE BİR ARADA OLMAKTAN MEMNUNİYET DUYUYORUM”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine “Efeler, sevgili Aydınlılar sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum” diyerek başladı. Erdoğan, "Yaklaşık 1 yıllık aranın ardından tekrardan sizinle bir arada olmaktan memnuniyet duyuyorum. Rabbim kardeşliğimizi daim eylesin diyorum. Bin yıllık vatanımız, milli mücadelenin kahraman şehri, Rahmetli Menderes'in demokrasi bayrağını kaldırdığı Aydın'ın bizim gönlümüzde farklı bir yeri var.” diyerek başladı.

 

Konuşmasının devamında Adnan Menderes’i yâd eden Erdoğan, Adnan Menderes’in 1966 yılındaki idamı öncesi yazdığı son mektubu okuyarak hatırlatmalarda bulundu. Erdoğan, “Allah ülkemizde bir daha böyle felaketler, acılar yaşatmasın. Cemal Gürsel'in ilk işi İnönü'yü telefonla aramak oldu. Gürsel, İnönü'ye "Emirleriniz bizim için peygamber buyruğudur paşam" diyordu. İşte CHP bu. Bunları iyi tanıyın. Milletimiz Menderes'i de mücadelesini de kalbinin en müntena köşesinde yaşatmış, onun mirasını yeniden ayağa kaldırmıştır. İstanbul'daki anıt mezara bağlanıp şehitlerimizi bir de oradan yad edelim. Bizim ne Cumhuriyetimizi kurmamız, ne demokrasiye geçişimiz, ne kalkınma hamlemizi gerçekleştirmemiz kolay oldu. Bu sürecin şahikası AK Parti'nin 20 yılda ülkemize kazandırdığı eser ve hizmetlerdir.” dedi.

 

AYDIN'DAN BİR KEZ DAHA MEYDAN OKUYORUM

 

Aydınlı vatandaşlarla birlikte 14 Mayıs günü hep beraber sandığa gitme çağrısı yapan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan,  “14 Mayıs'ta bir kez daha hep beraber sizlerle sandığa gidip sandıkları patlatmaya var mıyız? Desteğiniz çok önemli. Durmak yok yola devam. Milli Mücadele'nin resmen ilanının adı olarak gördüğümüz 23 Nisan 1920'den Demokrat Parti'nin iktidara geldiği 14 Mayıs 1950'den oradan 14 Mayıs 2023'e varan uzun ve meşakkatli süreçte ödediğimiz her bedelin karşılığını alacağımız döneme giriyoruz. Bu doğru yola var mıyız? Biz Türkiye Yüzyılı vizyonuyla çıkıyoruz. Bırakın dirisine, ölüsüne bile tahammül edemeyenler onun "Yeter söz milletindir" sloganına çökmeye çalışanlar, kim bu? Bay bay Kemal. 14 Mayıs, Kemal'in bay bay Kemal olacağı gündür.

 

Adnan Menderes'e ait olan "Yeter söz milletindir" ifadesine çöküyor. Ne yüzsüzsün ya. Bunu bir de partisinin binasına asıyor. Bay Kemal, rahmetliden sonra slogan bize aittir. Bunlarda yüz yok ki. 14 Mayıs'ta bunlara öyle çakalım ki, bir daha bellerini doğrultamasınlar. Ülkemize kazandırdığımız eser, hizmetlerin en yakın şahidi sizlersiniz. İşte buradan Aydın’dan bir kez daha meydan okuyorum. Türkiye’nin ayağına bir daha prangalar vurmayı başaramayacaksınız.”dedi.

 

KILIÇDAROĞLU’NA,  “NE YAPTINIZ AYDIN’A?”

 

Aydın'a son 20 yılda 40 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptık diyen Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na Aydın’a hangi yatırımı gerçekleştirdiğini sordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eğitimde şehrimize 3 bin 430 yeni derslik kazandırdık. Gençlik ve sporda 11 bin kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtık. 40 adet spor tesisi yaptık. Haydi Aydın'da büyükşehir sende, ne yaptınız Aydın'a? Yaptıklarınızı bir görelim, ne yaptınız?

 

Sosyal yardımlarda Aydınlı ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 5 milyar lira tutarında kaynak aktardık. Sağlıkta 4’ü hastane olmak üzere toplam 59 adet sağlık tesisi yaptık. Bünyesindeki 950 yatakla muhteşem bir eser olacak Aydın Şehir Hastanemizle birlikte 9 yeni sağlık tesisinin inşası devam ediyor. Çevre ve şehircilikte TOKİ eliyle 1668 konutu, altyapısı ve üstyapısı ile beraber tamamlayarak, vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. 1071 konutun inşası devam ediyor. Şimdi de “İlk Evim” ile Aydın'da 3327 konut daha inşa edecek, “İlk Arsam” ile 7 bin altyapılı arsa vereceğiz. Şehrimizde bugüne kadar 8 bin 929 riskli bağımsız bölümün kentsel dönüşümünü gerçekleştirdik.”

 

“AYDIN’A 4 BARAJ DAHA İNŞA EDİYORUZ”

 

Aydın’da tarımda, sanayide, hayavanlıkta birçok yatırım gerçeleleştirdiklerini kaydeden Erdoğan, “Aydın’da dört millet bahçesi projemizden ikisini tamamladık, diğerleri ile ilgili çalışmalar sürüyor. Ulaştırmada 114 kilometreden devraldığımız Aydın'ın bölünmüş yol mesafesini 381 kilometreye çıkardık. Nereden nereye? İzmir-Aydın Otoyolu’nu, Aydın Çevre Yolu’nu tamamlayarak trafiğe açtık. Yapımı devam eden Aydın-Denizli-Antalya otoyolunu, Aydın çevre yolu ayrımı ile Denizli çevre yolu ayrımındaki onarımını seneye tamamlıyoruz. Didim Yat Limanı’nı tamamladık. Tarım ve hayvancılıkta, ormancılıkta Aydın'a 14 baraj, 12 gölet 5 hidroelektrik santral, 7 arazi toplulaştırma, 38 sulama tesisi, 16 yer altı depolama tesisi inşa ettik. 4 baraj daha inşa ediyoruz. İnşa ettiğimiz sulama projeleri ile 548 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtık. Yapımı devam eden sulama tesisleri ile birlikte 297 bin dekar mümbit arazi daha sulamaya açacağız.

 

Aydınlı çiftçilerimize toplam 6,5 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik. Sanayi ve teknolojide 1 teknopark, 9 ARGE merkezi, 3 tasarım merkezi kurduk. Enerjide Aydın, Çine, Efeler, İncirliova, Kuşadası, Nazilli ve Söke'ye doğalgazı götürdük. Bunlarla kalmıyoruz bugün de yatırım tutarı 1 milyar 68 milyon lirayı geçen 92 kamu projesinin ve 1 milyar 138 milyon liralık yatırımla tamamlanan 10 özel sektör tesisinin resmi açılışını gerçekleştiriyoruz. Eğitimde inşası tamamlanan okullarımız ile 200 kişilik pansiyonumuzun, gençlik ve sporda ilçelerimize yapılan sahaların, sağlıkta ilçelerimize kazandırılan sağlık tesislerinin resmi açılışını yapıyoruz. Tarımda, DSİ tarafından inşası tamamlanan Çine sulaması drenaj kanallarını, Çine arazi toplu ulaştırma projelerini, Nazilli Yakacık Göletini ve diğer yatırımları resmen hizmete açıyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, protokol üyeleriyle beraber kurdele keserek, Aydın’da kazandırılan toplamda 2 milyar 206 milyon lira tutarındaki kamu ve özel yatırımların açılışını gerçekleştirdi.