GÜNDEM Düzenleme Tarihi : 06 Eylül 2020 11:46 Haber Girişi : 06 Eylül 2020 11:49

CİNCİN’Lİ KARPUZ ÜRETİCİLERİNDEN NEDİM KAPLAN’A TEŞEKKÜR.

CİNCİN’Lİ KARPUZ ÜRETİCİLERİNDEN NEDİM KAPLAN’A TEŞEKKÜR.
Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan’ın desteğiyle çekilen, Eşref Gülpınar’a ait olan Cincin Karpuzu isimli yöresel türkünün klibinin yayınlanmasının ardından, Cincin Cincin Karpuzu değerlenerek fiyatının neredeyse ikiye katlandığı belirtildi.

Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan’ın desteğiyle çekilen, söz-müzik ve yorumu Yöresel sanatçı Eşref Gülpınar’a ait olan Cincin Karpuzu isimli yöresel türkünün klibinin yayınlanmasının ardından, Cincin yöresindeki karpuzlarının değerlenerek fiyatının neredeyse ikiye katlandığı belirtildi.  Daha önce kilosu 80 Krş olarak satılan Karpuzun yayınlanan klipten sonra 1.2 TL olarak satıldığı kaydedildi

Koçarlı Cincin mahallesinde oturan, Karpuz üreticisi ve toptancısı Uysal Serindağ: “Cincin mahallemizin adını taşıyan tadı ile meşhur Cincin Karpuzu, bir yöresel türküyle daha da ünlendi. Koçarlı Belediye Başkanımız Nedim Kaplan’ın katkılarıyla hazırlanan “Cincin Karpuzu” İsimli klip, Karpuzun tanıtımında çok faydası oldu. Bu türkü keşke daha önce yapılsaymış, Başkanımıza teşekkür ediyoruz, Bu yöresel türkü yayınlandıktan sonra, yoğun telefonlar gelmeye başladı ve Karpuza talep çoğaldı ürünümüz değer kazandı fiyatları arttı ve karpuz üreticisine olumlu etkisi oldu.” Dedi. 

ÜRETİCİDEN KARPUZ FESTİVALİ TALEBİ
Karpuz üreticisi ve toptancısı Uysal Serindağ: Eğer imkan varsa, Başkanımız Nedim Kaplan gelecek yıl, Karpuz Festivali gibi benzeri etkinlikler düzenlemesini rica  ediyoruz. Koçarlı’lı çiftçilerimiz için, tanıtım imkanını daha da etkin hale getirmiş olabiliriz” diye konuştu.

TÜKETİCİLERE UYARI
Öte yandan karpuz ile ilgili bazı sorunları da dile getiren Üretici Serindağ; “Her karpuz cincin karpuzu değildir, tüketicilerimiz yanılmasın. İran gibi ülkelerde veya Başka bölgelerde yetiştirilen karpuzların bazıları kabak aşısı ve Cincin Karpuzu diye halka satıyorlar. Bu da bizim ürünlerimizi çok olumsuz etkiliyor. Cincin Karpuzu 20 Temmuz’dan sonra çıkıyor, daha önce çıkan ürünler cincin karpuzu değildir.”