EKONOMİ Haber Girişi : 06 Mayıs 2022 14:14

Buğday 7 lira üzerinde olması gerekiyor 

Buğday 7 lira üzerinde olması gerekiyor 

Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri, artan girdi maliyetlerine oranla buğdayın bu sezon 7 TL'nin üzerinde olması gerektiğini açıkladı. 

Geçtiğimiz yıl 20 Mayısta başlayan Buğday hasadı bu sezonda havaların serin gitmesi nedeniyle hazirana sarktı. Sökeli üreticiler buğday arkasından pamuk ekimi için hazırlanırken, şu anda tek merak konusunun bu sezon buğday fiyatı olduğunu söylediler. 

"GİRDİ MALİYETLERİNE YÜZDE İKİ YÜZ ORANINDA ARTIŞ OLDU" 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri, "Havaların serin gitmesinden dolayı Buğdaylarımız daha olgunlaşmadı. Tav sıcakları bir anda bastırırsa geçen sezon gibi mayısın sonunda hasad yapılabilir ancak şu anda görünen haziran içerisinde hasadımız başlayacak. Öte yandan merak konusu olan Buğday fiyatında ise biz ciddi bir artış bekliyoruz. Çünkü girdi maliyetleri ve tohum fiyatları yüzde yüzün üzerinde arttı. 2 lira 20 kuruşa aldığımız Buğday tohumu bu sezon 5 lira 50 kuruş ila 6 lira 50 kuruş arasındaydı. Hal böyleyken buğdayın 7 TL üzerinde olmasını bekliyoruz. Şimdiden üreticilerimize hayırlı bol bereketli sezonlar diliyorum" dedi.