GÜNDEM Haber Girişi : 23 Ekim 2022 15:26

Boshiran pamuk balyalama makinesi Söke'de görücüye çıktı

Boshiran pamuk balyalama makinesi Söke'de görücüye çıktı
Boshiran pamuk balyalama makinesi Söke'de görücüye çıktı. Çiftçilerden tam not aldı.

Söke Traktör Şirketinin Türkiye Distribütörlüğünü üstlendiği Boshiran pamuk hasat makinesinin ardından balyalama makinasıda Söke'de ilk pamuk hasadını yaptı.

Boshiran pamuk hasat makinesi Söke’de balyalama sistemiyle ilk hasadını yaptı. Hasadın ardından Boshiran Makinası Söke Traktör Şirketi Genel Müdürü Tekin Yavuz tarafından Sökeli çiftçilere tanıtıldı. Tanıtıma Ulusal Pamuk Konseyi Başkanı Bertan Balçık, Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri ile yönetimi ve çok sayıda çiftçi katıldı.

"SÖKE'MİZE HAYIRLI OLSUN"

Boshiran pamuk toplama makinasını tanıtan Söke Traktör Şirketi Genel Müdürü Tekin Yavuz, "Çok güzel bir katılım var. Çiftçilerimiz teknolojiye hızlı bir adapte olmak istiyor. Türkiye'de teknolojiye en hızlı adapte olan Söke çiftçileridir. Balyalı makinayı çok merak ettiler gördüler tam not verdiler. Söke'mize Aydınımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Pamuk hasad makinesi operatörü Hakan Özer, "Şu an şu görmüş olduğunuz makina Söke Ovası için çok büyük bir değere sahip. Toplama ve balyalama sistemi olarak Söke ovamız için çok büyük bir kazanç getirenlerden Allah razı olsun. Çiftçimiz bu yıl fiyatlardan biraz muzdarip ancak fiyatlar düzelince çiftçimiz makinaya dönmeye başlar. Ayrıca yağmur konusunda endişeliyiz. Topraklarımız yağmuru bekliyor. Delege secimleri de gündemimiz de bir çalışma yapacağız" dedi.