GÜNDEM Haber Girişi : 09 Ocak 2022 14:24

BAŞKAN TANYERİ ANKARA’DAN MÜJDELERLE DÖNDÜ

BAŞKAN TANYERİ ANKARA’DAN MÜJDELERLE DÖNDÜ
Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri, Ankara ziyaretinin dönüşünde açıklamalarda bulundu. .

Aydın'dan 16 oda Başkanı gübre, yem fiyatları ve çiftçinin sorunları hakkında Ankara’ya giderek temaslarda bulunmuşlardı. Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri, Ankara dönüşünde basın toplantısı düzenledi.

"1 SALLAMA KEPÇE DAHA GELECEK"
Söke için verimli temaslar gerçekleştirdiklerini aktaran Tanyeri, "Sökemizde bulunan azmakların temizleme çalışmaları devam ediyor. Halihazırda da 8 tane sallama kepçesi var, biz bunlara bir tane daha eklenmesini istedik. Çünkü yaz sezonuna kadar temizleme çalışması biterse kullanılacak suyumuz artar. Daha sonra Kisir Mahallemiz için baraj gölet çalışmalarını görüştük. İnşallah yakın bir süreçte Kisir Mahallemize de bir baraj göleti yapacağız. Ayrıca Sökemizde bulunan barajların su tutabilmesi için yerinde inceleme sözü aldık. Yaz sezonu için belirlenen su dağıtımının eşit şekilde olması için görüşmeler yaptık. En önemli konu ise Dalaman Çayı’nın Bozdoğan Barajı’na 25 km'lik bir çalışmayla bağlanmasını görüştük. Eğer bu olursa gerçekten sulama konusunda rahat bir nefes alacağız" şeklinde konuştu.

"ÜNİVERSİTE MEZUNLARINA 100 BİN TL HİBE DESTEĞİ"
Tanyeri, "Bitkisel Üretim Genel Müdürümüzle yaptığımız görüşmede Ziraat Bankası Tarım Kart imkanı sadece mazot, gübre, ilaç ve tohum için 0 faiz oranıyla kart çıkarılmasını talep ettik. Gübre ve yem fiyatlarının aşırı yüksekliğinden bahsederek bir çözüm bulunmasını istedik. Özellikle hayvan üreticilerimizin çok etkilendiği yem fiyatlarının yüksekliği et ve süt fiyatlarına da yansıyor. Ardından Tarım Reformu Genel Müdürlüğü ile 2 yıllık ve 4 yıllık üniversite mezunlarının kırsalı kalkındırmak için 100 bin TL'ye kadar iş kurmaları için hibe desteği talebimiz oldu. Ankara ziyaretlerimiz gerçekten çok verimli ve güzel havada gerçekleşti. Umarız en kısa sürede tüm sorunlarımız çözüme kavuşacak" dedi.