GÜNDEM Düzenleme Tarihi : 11 Kasım 2020 21:25 Haber Girişi : 11 Kasım 2020 21:56

BAŞKAN SİVRİ “BU YIL PRİMLERLE FİYATLAR ÇİFTÇİYİ SEVİNDİRDİ”

BAŞKAN SİVRİ “BU YIL PRİMLERLE FİYATLAR ÇİFTÇİYİ SEVİNDİRDİ”
S.S.115 Nolu Germencik Tariş Pamuk Satış Kooperatif Başkanı Abdurrahman Sivri bu yılki pamuk fiyatları, pamuk primi ve pamuk kalitesi hakkında açıklamalarda bulundu.

S.S.115 Nolu Germencik Tariş Pamuk Satış Kooperatif Başkanı Abdurrahman Sivri bu yılki pamuk fiyatları, pamuk primi ve pamuk kalitesi hakkında açıklamalarda bulunarak rekolte düşüklüğü yaşandığını ifade etti. Sivri "bu yıl pamuk fiyatlarımız ve Devletin vermiş olduğu pamuk primi çok güzel pamuk kalitesi de güzel sadece pamukta Rekolte düşüklüğü yaşanıyor. Ama buna rağmen fiyatlar bunu dengeliyor. Hatta pamukçu bu fiyatlarda memnun inşallah bu fiyatlar hep böyle yüksek gelir. Ekili alanlar daha da çoğalır" ifadelerini kullandı. Abdurrahman Sivri açıklamalarının devamında "Pamukta bu yıl fiyatlar çok mükemmel. Şu an Kilo 6.100- 6.200 TL. arasında pamuk alımları var. Gecen seneye göre rekolte düşüklüğü var. Bu düşüş hemen hemen % 50 civarında. Gecen sene Dekarda 600 Kilo aldığımız bölgeden bu sene 310- 350 kg. civarında pamuk alınıyor. Fiyatların güzel gitmesinden dolayı açık kapanıyor. Eğer fiyat düşük olsaydı verimlerin düşük olduğu bu dönemde durumun içinden çıkılmaz bir hal alırdı. Allaha Şükürler olsun ki Hava şartları da uygun gitti. Bunun yanında fiyatlarında uygun olduğundan dolayı Çiftçinin yüzü güldü. Birde Devletin vermiş olduğu primler yüksek şekilde 1,15 TL- 1,20 TL. arası olduğu için onuda ilave ettiğimizde hemen hemen 7.00- 7.500 TL. Ye primle beraber pamuk fiyatları geliyor. Buda çiftçimizin yüzünü güldürdü. 

Sivri Gecen seneye baktığımız zaman Bölgede pamuk ekili azariz dekar olarak baktığımızda 38 bin bu sene 35 bin dekar. Bir düşüş var elbette. Ama fiyatların yüksek olmasından dolayı seneye inşallah bölgemizde pamuk ekili alanı 40 bin dekara çıkarız. Ben şimdiden gelecek yıldan da ümitliyim. Pamuk artık Dünya piyasasında oturmuş bir sistemi var. Fiyatların yüksek olması pamukların verimi düşük olması birbirini dengeliyor. Yine de iyi. Allah bereket versin. Eğer ki verim güzel olsaydı bu rakamlarda olsaydı tadından yenilmezdi. Ama nasip değilmiş" dedi.